Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντε: Ισχυρή η φιλία μας με τη Γαλλία

Κόντε: Ισχυρή η φιλία μας με τη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αντιπαράθεση της χώρας του με την Γαλλία, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τις σχέσεις με τις αφρικανικές χώρες, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε .

«Η φιλία με την Γαλλία είναι ισχυρή, παρά την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σημειώνοντας: «Αλλά είναι θεμιτό να προβληματίζεται, κανείς, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των παγκόσμιων πολιτικών που ασκούμε, τόσο σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και μεμονωμένων κρατών».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους γαλλικούς κυβερνητικούς θεσμούς, όπως και της Ευρώπης και άλλων χωρών, ο ένας στο πλευρό του άλλου, για να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «τα όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο, με τις τραγωδίες και την δυσκολία εφαρμογής μας μόνιμης αντιμετώπισης της διαχείρισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, μας επιβάλλουν να διευρύνουμε την ακτίνα του προβληματισμού μας».

Νωρίτερα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο κατηγόρησε το Παρίσι ότι εκμεταλλεύεται δεκατέσσερις πρώην αποικίες, στην Αφρική και πρόσθεσε ότι συνεχίζει να επιβάλει το λεγόμενο «φράγκο των αποικιών» προς όφελος της γαλλικής οικονομίας, με στόχο την μείωση του δημόσιου χρέους, προκαλώντας τη γαλλική αντίδραση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr