Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγριεύει η ιταλο-γαλλική κόντρα – Τι είπε ο Σαλβίνι για τον Μακρόν

Αγριεύει η ιταλο-γαλλική κόντρα – Τι είπε ο Σαλβίνι για τον Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ανοίξει η Ρώμη με το Παρίσι έδωσε σήμερα Τετάρτη ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο ηγέτης της Λέγκα προέβλεψε ότι μπορεί να έχει «νέους αντισυμβαλλόμενους» στο Παρίσι, ακόμη και στο Βερολίνο, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον Εμανουέλ Μακρόν ότι απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του και χαρακτήρισε την Άγκελα Μέρκελ «αδύναμη».

«Μου φαίνεται ότι ο Μακρόν έχει τα θέματά του με εκατομμύρια Γάλλους, στους οποίους έδωσε υποσχέσεις και δεν τις τήρησε», δήλωσε ο Σαλβίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Rai 1, προσθέτοντας την ελπίδα ότι ο γαλλικός λαός «θα μπορέσει σύντομα να κάνει διαφορετικές επιλογές».

Οι δηλώσεις Σαλβίνι δίνουν συνέχεια στον πόλεμο δηλώσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως γύρω από ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό.

Τη Δευτέρα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ιταλίδα πρέσβειρα για εξηγήσεις, αναφορικά με τα σχόλια του Λουίτζι ντι Μάιο περί εκμετάλλευσης της Αφρικής από τη Γαλλία, στην οποία επέρριψε επίσης την ευθύνη των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

«Εάν σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, δεν σταμάτησαν ποτέ να αποικίζουν σε δεκάδες χώρες της Αφρικής» επέμεινε ο Ντι Μάιο, ο αρχηγός του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που κυβερνά με την ακροδεξιά Λέγκα του Σαλβίνι.

«Η Ε.Ε. θα έπρεπε να επιβάλει κυρώσεις στη Γαλλία και σε όλες τις χώρες σαν τη Γαλλία, οι οποίες φτωχαίνουν την Αφρική και αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν. Διότι οι Αφρικανοί θα έπρεπε να βρίσκονται στην Αφρική και όχι στον βυθό της Μεσογείου», τόνισε ο Ντι Μάιο σχολιάζοντας τους φόβους του ΟΗΕ ότι περί τους 170 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστά ναυάγια στη Μεσόγειο.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι κατηγόρησε χθες τη Γαλλία ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη, διότι έχει ενεργειακά συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr