Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 15.000 τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στο 2018 – Tι έδειξε έρευνα

Πάνω από 15.000 τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στο 2018 – Tι έδειξε έρευνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των νεκρών, που συνδέονται με την τρομοκρατία, έπεσε το 2018 στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, κυρίως λόγω της μείωσης των επιθέσεων που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έγινε γνωστό από το Διεθνές Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας Jane (JTIC).

«Στο σύνολο του 2018, το JTIC κατέγραψε παγκοσμίως ένα σύνολο 15.321 επιθέσεων, που διαπράχθηκαν από ένοπλες μη κρατικές οργανώσεις, οι οποίες προκάλεσαν συνολικά 13.483 νεκρούς» μεταξύ των προσώπων που δεν ήταν μέλη αυτών των οργανώσεων, εξήγησε ο Μάθιου Χένμαν, ο διευθυντής του κέντρου ερευνών, σε ένα δελτίο Τύπου.

Αυτός ο αριθμός είναι ο μικρότερος που καταγράφηκε από το JTIC, από τότε που άρχισε την συλλογή των δεδομένων, το 2009.

Ο αριθμός των επιθέσεων, σε πτώση 33,1%, σε διάστημα ενός έτους, είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011.

Πρώτο στοιχείο που εξηγεί αυτήν την εξέλιξη, σύμφωνα με το JTIC, είναι οι εδαφικές απώλειες που υπέστη το αυτοαπακολούμενο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία έως το 2017, που «μείωσαν σημαντικά τις ικανότητες της οργάνωσης να επιχειρεί».

Το Ισλαμικό Κράτος ήταν υπεύθυνο για 1.327 επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 3.151 ανθρώπων, αριθμοί μειωμένοι αντίστοιχα κατά 71% και 51,5%.

Το φαινόμενο, σε συνδυασμό με την ανάκτηση από τη συριακή κυβέρνηση του ελέγχου ενός τμήματος των εδαφών της, «εντός και περιμετρικά της Δαμασκού, όπως και στο κεντρικό και νότιο τμήμα» της χώρας έχει οδηγήσει σε πτώση 63,6% τον αριθμό των επιθέσεων στη Συρία.

Αντιθέτως, με 4.180 θανάτους, που προκάλεσαν τρομοκρατικές επιθέσεις, το Αφγανιστάν καθίσταται η «πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο», υπογραμμίζεται στην έκθεση, εξαιτίας της συνέχισης των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους και την «αύξηση της δύναμης των Ταλιμπάν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr