ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Πόμπεο, Νικολάς Μαδούρο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χουάν Γκουάιντο,


















































Γιαννακόπουλος: Ανάρτησε το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Ελλήνων» - Πώς αντέδρασε ο Κασιδιάρης
Eurostat: Στη δεύτερη χειρότερη θέση της ΕΕ η Ελλάδα στη φτώχεια - Σε κίνδυνο 2,8 εκατ. πολίτες
Ο Μακρόν απαγορεύει την κυκλοφορία και η Μελόνι βγάζει το στρατό στους δρόμους
Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ποδηγετεί τη Δικαιοσύνη - Με αλλαγή κυβέρνησης θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές και τη διαφθορά (βίντεο)
Αντώνης Σαμαράς: Για την ακρίβεια φταίει η πολιτική του Μητσοτάκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πόμπεο κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής να αναγνωρίσουν τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο, ο οποίος ηγείται της αντιπολίτευσης, ως τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Βενεζουέλας, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο «παράνομη» και «εντελώς αντιδημοκρατική».
Παράλληλα, ο Μάικ Πόμπεο μίλησε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα, αν δεν διατηρηθεί στην εξουσία ο Νικολάς Μαδούρο.
Μιλώντας στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει την Βενεζουέλα να υποφέρει για μεγάλο διάστημα και ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί η δημοκρατία.
Ενώ όμως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Κολομβία έχουν αναγνωρίσει ως υπηρεσιακό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουάιντο, χώρες όπως το Μεξικό έχουν δηλώσει ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ζήτησε να μιλήσει για την κατάσταση στην Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Νοτίου Αφρικής στον ΟΗΕ Τζέρι Ματίλα.
«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις, υπάρχει πρόταση, να γίνει η συνάντηση το Σάββατο το πρωί, επειδή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μπορεί να φθάσει στην έδρα του ΟΗΕ το Σάββατο στις εννέα το πρωί, για να μιλήσει για την Βενεζουέλα» δήλωσε ο Ματίλα και προσέθεσε ότι «για να απαντήσουμε στο ερώτημα, συνιστά ή όχι η κατάσταση στην Βενεζουέλα απειλή για την διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια, πρέπει να ακούσουμε τι θα πει ο Μάικλ Πόμπεο».























































