ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ταγιάνι αναγνωρίζει Γκουάιντο και ζητεί την αποχώρηση Μαδούρο

Ο Ταγιάνι αναγνωρίζει Γκουάιντο και ζητεί την αποχώρηση Μαδούρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιντο ανακοίνωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος κατήγγειλε το «παράνομο καθεστώς» του Νικολάς Μαδούρο.

«Μπροστά στη γενικευμένη δυσαρέσκεια, ο Μαδούρο πρέπει να φύγει τώρα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΚ – μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Είναι σαφές ότι ο λαός της Βενεζουέλας δεν ανέχεται πλέον το παράνομο καθεστώς του Μαδούρο, ο οποίος δεν κέρδισε την προεδρία σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και προσκολλάται στην εξουσία φυλακίζοντας μέλη της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Ταγιάνι, ενώ ανακοίνωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γκουάιντο και «επανέλαβε την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

«Ο πρόεδρος Χουάν Γκουάιντο είναι ο μόνος θεσμικός συνομιλητής στη Βενεζουέλα, διότι είναι αυτός που απολαμβάνει δημοκρατική νομιμότητα», είπε.

Συμπλήρωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει την κατάσταση στη Βενεζουέλα κατά την σύνοδο της ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα και θα εγκρίνει νέο ψήφισμα έκτακτης ανάγκης για το θέμα αυτό.

Θα πρόκειται για το ένατο ψήφισμα για τη λατινοαμερικανική χώρα από την αρχή της νομοθετικής περιόδου, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τέτοια προσοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαΐντ Σαβερντί: Το Ιράν θα αποκαλύψει πυραύλους που θα πλήξουν την Ευρώπη (βίντεο)

Ο Φαραντούρης ζητά από την Κομισιόν επιχειρησιακό σχέδιο (blueprint) εφαρμογής της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής (άρ. 42.7)

Η Ελεονώρα Μελέτη συνέθλιψε τη λυσσασμένη αιμοσταγή τουρκική βαρβαρότητα με τις ψήφους των ευρωβουλευτών

Βρυξέλλες: Προς ευρωπαϊκό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών οικισμών – Σε κίνδυνο χιλιάδες παλαιστινιακές θέσεις εργασίας

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί από τους δίδυμους σεισμούς – Φόβοι για χιλιάδες αγνοουμένους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr