Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς οι Βρετανοί υπουργοί προειδοποιούν τη Μέι για τους κινδύνους «άτακτου» Brexit

Πώς οι Βρετανοί υπουργοί προειδοποιούν τη Μέι για τους κινδύνους «άτακτου» Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πολύ σοβαρή ζημιά που θα υποστεί η βρετανική οικονομία στην περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να τονίζουν στην πρωθυπουργό τους Τερέζα Μέι Βρετανοί υπουργοί, αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ενόσω ο τοξικός διάλογος για το Brexit διχάζει το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Θα υπάρξει πολύ σημαντική αναταραχή βραχυπρόθεσμα και πολύ σημαντικό πλήγμα στην οικονομία μας μεσομακροπρόθεσμα», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ στο ραδιόφωνο του BBC, χωρίς ωστόσο να μπει στη διαδικασία να απαντήσει εάν ο ίδιος θα παραιτηθεί σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο της μη συμφωνίας.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Χάμοντ είναι ένας μόνο από τους αρκετούς υπουργούς της Μέι που την πιέζουν ασφυκτικά να βγάλει από το κάδρο το σενάριο της μη συμφωνίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γάλλος ομόλογός του Μπρινό Λεμέρ. Επίσης από το ραδιόφωνο του BBC, ο Γάλλος υπουργός επισήμανε τις καταστροφικές επιπτώσεις του no deal Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, κι ενώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, το Παρίσι δεν μπορεί παρά να προετοιμάζεται για τα χειρότερα.

Στην περίπτωση μη συμφωνίας, η Γαλλία δεν θα μπορούσε να διευκολύνει τη διαδικασία προσφέροντας παράλληλες συμφωνίες για την αεροπορία ή τις υπηρεσίες επιμελητείας, επισήμανε ο Λεμέρ.

«Δεν μπορείς να είσαι έξω από την Ε.Ε. και να λαμβάνεις όλα τα πλεονεκτήματα της ενιαίας αγοράς. Αυτή – τόνισε – είναι μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή για τη Γαλλία».

Ενδεικτική του διχαστικού κλίματος στο Λονδίνο είναι και η έμμεση παρέμβαση χθες της βασίλισσας Ελισσάβετ, η οποία παραδοσιακά παραμένει πολιτικά ουδέτερη.

«Την ώρα που ψάχνουμε για νέες απαντήσεις στους μοντέρνους καιρούς, εγώ προτιμώ τις δοκιμασμένες “συνταγές”, όπως το να εκφραζόμαστε κόσμια ο ένας για τον άλλον και να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις», τόνισε η βασίλισσα καλώντας σε μία λύση αποδεκτή από όλους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ευθέως στο Brexit. Το ίδιο ακριβώς είχε διαμηνύσει και στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της.

Μία ακόμη σπάνια – αλλά χαρακτηριστική – παρέμβαση στην πολιτική σκηνή είχε κάνει η βασίλισσα το 2014, πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, καλώντας τότε τους Σκοτσέζους να σκεφτούν προσεκτικά για το μέλλον τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr