Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πορτογαλία συντάχθηκε με το τελεσίγραφο χωρών της ΕΕ στον Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές

Η Πορτογαλία συντάχθηκε με το τελεσίγραφο χωρών της ΕΕ στον Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Πορτογαλία συντάσσεται με το τελεσίγραφο που απηύθυναν το Σάββατο ευρωπαϊκές χώρες προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο καλώντας τον να διοργανώσει εκλογές εντός οκτώ ημερών, διαφορετικά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουάιντο θα αναγνωριστεί επίσημα για να ηγηθεί αυτής της διαδικασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

«Είτε ο Νικολάς Μαδούρο θα δεχτεί να μετάσχει σε αυτές τις εκλογές και να κινήσει αυτή τη διαδικασία, ώστε αυτές να διεξαχθούν υπό μια ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή, είτε θα αναγνωρίσουμε ως μόνη νόμιμη Αρχή για την οργάνωση αυτής της εκλογικής διαδικασίας την Εθνοσυνέλευση και τον πρόεδρό της» Χουάν Γκουάιντο, δήλωσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας στον ραδιοφωνικό σταθμό TSF, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Λισαβόνα συντάσσεται έτσι με τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο που απηύθυναν νωρίτερα το Σάββατο τελεσίγραφο στον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και του διεμήνυσαν ότι θα αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουάιντο ως «πρόεδρο» της Βενεζουέλας, αν δεν προκηρυχθούν εκλογές εντός «οκτώ ημερών».

Μαζί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μια εβδομάδα θα ήταν κατάλληλη προθεσμία», υπογράμμισε ο Πορτογάλος υπουργός.

«Κατά την άποψή μας, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έξοδος από το πολιτικό αδιέξοδο και την πολύ σοβαρή κοινωνική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Βενεζουέλα παρά μόνο μέσα από ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες εκλογές, σύμφωνα με τους δημοκρατικούς κανόνες», πρόσθεσε.

Ποιος είναι ο Νικολά Μαδούρο

Ο Νικολάς Μαδούρο Μόρος γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1962 στο Καράκας της Βενεζουέλας από μια εργατική οικογένεια της μεσαίας τάξης.

Ο πατέρας του, Νικολάς Μαδούρο Γκαρσία, ήταν αρχηγός συνδικάτου και πέθανε σε ένα τροχαίο δυστύχημα στις 22 Απριλίου 1989.

Η μητέρα του, Τερέζα ντε Χεσούς Μόρος, γεννήθηκε στην Κούκουτα, μια πόλη στα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα «την 1η Ιουνίου 1929, όπως αναγράφεται στο δημοτολόγιο της Κολομβίας».

Ο Μαδούρο ανατράφηκε ως ρωμαιοκαθολικός παρόλο που το 2012 αναφέρθηκε ότι ήταν υποστηρικτής του Ινδού γκουρού Σάτια Σάι Μπάμπα και ότι είχε επισκεφτεί τον γκουρού στην Ινδία το 2005.

Ως προς το ζήτημα της φυλής, ο Μαδούρο έχει δηλώσει ότι είναι μεστίσο («μικτής φυλής»), αναφέροντας ότι κατάγεται από τους αυτόχθονες λαούς της Αμερικής και της Αφρικής.

Σε μια συνέντευξη το 2013 ο Μαδούρο δήλωσε ότι «οι παππούδες μου ήταν Ιουδαίοι και ασπάστηκαν τον καθολικισμό στην Βενεζουέλα».

Ο Μαδούρο έχει παντρευτεί δυο φορές. Ο πρώτος γάμος του ήταν με την Αντριάνα Γκέρα Άνχουλο, με την οποία απέκτησε τον μοναδικό του γιο, τον Νικολάς Μαδούρο τον Νεότερο.

Ο γιος του, γνωστός και ως «Nicolasito», εργάστηκε σε αρκετές κυβερνητικές θέσεις: αρχηγός του σώματος ειδικών επιθεωρητών, διευθυντής της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και μέλος της Εθνοσυνέλευσης.

Αργότερα παντρεύτηκε την Σίλια Φλόρες, δικηγόρο και πολιτικό που αντικατέστησε τον Μαδούρο στην προεδρία της Εθνοσυνέλευσης τον Αύγουστο του 2006, όταν ο Μαδούρο παραιτήθηκε για να γίνει υπουργός Εξωτερικών. Έγινε η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης.

Η σχέση τους ξεκίνησε από την δεκαετία του 1990 όταν η Φλόρες ήταν η δικηγόρος του Ούγκο Τσάβες, μετά τις προσπάθειες για πραξικόπημα στην Βενεζουέλα το 1992.

Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2013, μήνες μετά την εκλογή του Μαδούρο ως προέδρου της χώρας.

Παρόλο που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, ο Μαδούρο έχει τρία θετά παιδιά από τον πρώτο γάμο της συζύγου του με τον Ουόλτερ Ραμόν Γκαβίδια: τον Walter Jacob, τον Yoswel και τον Yosser.

Ξεκινώντας ως οδηγός λεωφορείων, ο Μαδούρο έγινε αρχηγός συνδικάτου προτού εκλεγεί στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας το 2000.

Διορίστηκε σε διάφορες θέσεις μέσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπό τον Ούγκο Τσάβες και τελικά το 2006 έγινε υπουργός Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χαρακτηρίστηκε ως ο «ικανότερος διοικητής και πολιτικός μέσα στον στενό κύκλο του Τσάβες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr