ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πυρηνικά Όπλα,


















































ΠΟΜΙΔΑ: Να σταματήσει το «αλαλούμ με τις πολλαπλές εγκαταστάσεις οπτικών ινών» στις πολυκατοικίες
Reuters: Το «βουνό» των κόκκινων δανείων αποκλείει 1,5 εκατ. Έλληνες από τις τράπεζες
Αλέξης Τσίπρας: «Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια της Βάγιας Νέστωρα» - «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια
Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ
Τεχεράνη προς Ουάσιγκτον: «Συγκρατήστε το Ισραήλ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Λίγες, αν όχι μηδαμινές, είναι οι πιθανότητες να εγκαταλείψει εντελώς η Βόρεια Κορέα το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, παρά τις όποιες ελπίδες και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.
Βάσει της ίδιας έκθεσης για τις Παγκόσμιες Απειλές, το Ιράν δεν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα, αλλά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερες ανησυχίες είναι οι απειλές κυβερνοεπιθέσεων από την Κίνα και τη Ρωσία.
Αμφότερες οι χώρες, εκτιμάται ότι θα επιχειρήσουν να εμπλακούν και να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Η έκθεση παρουσιάστηκε ενώπιον της Γερουσίας χθες Τρίτη. «Παραμένει απίθανο να παραδώσει η Βόρεια Κορέα το πυρηνικό οπλοστάσιό της και τις παραγωγικές της ικανότητες ενόσω προσπαθεί να διαπραγματευτεί προκειμένου να εξασφαλίσει βασικές διεθνείς και αμερικανικές παραχωρήσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.
Η κατοχή πυρηνικών όπλων «αντιμετωπίζεται ως υψίστης σημασίας για την επιβίωση του καθεστώτος», προστίθεται στα συμπεράσματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησαν την πρώτη ιστορική Σύνοδο Κορυφής τον περασμένο Ιούνιο, στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να συζητήσουν την αποπυρηνικοποίησης της βορειοκορεατικής χερσονήσου.
Έκτοτε ωστόσο, μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί. Μία νέα συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου, αν και ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες ούτε για τον ακριβή χρόνο ούτε για τον τόπο της συνάντησης.























































