ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων που ζουν στο Ισραήλ, προκειμένου να διαλυθεί το «σιωνιστικό κράτος», κατά την πρώτη του επίσημη αναφορά στο Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης στη Γάζα στις 8 Ιουλίου.
Μέχρι να γίνει αυτό, η ένοπλη αντίσταση είναι απαραίτητη, πρόσθεσε ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του Αγιατολάχ Χομεϊνί για τη διάλυση του εβραϊκού κράτους, με διάφορα μέσα, όπως το δημοψήφισμα στην περιοχή όπου οι παλαιστίνιοι αποτελούν την πλειοψηφία.
«Υπάρχει λογικό και πρακτικό μέσο για το σκοπό αυτό, ένα δημοψήφισμα, ώστε οι άνθρωποι που ζουν και ανήκουν εκεί να έχουν την κυβέρνηση της επιλογής τους. Αυτό θα ήταν το τέλος του σφετεριστικού ψεύτικου καθεστώτος», ανέφερε σε ομιλία του σε φοιτητές πανεπιστημίου στην Τεχεράνη ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα τα θέματα που αφορούν το μουσουλμανικό σιιτικό Ιράν.
Για πρώτη φορά πάντως ο Χαμενεΐ έκανε σαφές ότι αναφέρεται στη διάλυση του κράτους του Ισραήλ και όχι στο θάνατο των Εβραίων. «Η εκμηδένιση του Ισραήλ είναι η μόνη πραγματική θεραπεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει καταστροφή των Εβραίων στην περιοχή», είπε στην ομιλία του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.























































