ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία, Νορβηγία και Ισλανδία συμφώνησαν για ενδεχόμενο άτακτο Brexit

Βρετανία, Νορβηγία και Ισλανδία συμφώνησαν για ενδεχόμενο άτακτο Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βρετανία και οι χώρες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕΑ EFTA) -η Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και η Νορβηγία- κατέληξαν σε συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισλανδίας.

«Η συμφωνία προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών των χωρών ΕΕΑ EFTA που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών πολιτών που ζουν στις χώρες ΕΕΑ EFTA, παρέχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούν να εξακολουθήσουν να το κάνουν στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία», ανέφερε σε μια δήλωση η ισλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό σημαίνει πως τα δικαιώματα διαμονής των πολιτών έχουν διασφαλιστεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε η Ισλανδία, που δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρόταση νόμου προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Νορβηγών που ζουν στη Βρετανία και των Βρετανών που ζουν στη Νορβηγία στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Η Βρετανία και η Νορβηγία συμφώνησαν πέρυσι να εφαρμόσουν τις αρχές μιας συμφωνίας για το Βrexit στη διμερή τους σχέση, όμως η νέα πρόταση θα καλύψει επίσης την περίπτωση μιας εξόδου χωρίς συμφωνία.

«Ελπίζουμε πως η Βρετανία θα έχει μια συντεταγμένη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει ωστόσο να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο η Βρετανία να επιλέξει να φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία», αναφέρει σε μια δήλωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Τορ Μίκελ Βάρα.

Η Βρετανία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, όμως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θέλει περισσότερες παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες προκειμένου να πείσει το διχασμένο Συντηρητικό Κόμμα της να υποστηρίξει το σχέδιο εξόδου το οποίο διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες αλλά απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας για την παρενόχλησή του από τους Τούρκους: Είναι δουλειά της ΕΕ, γιατί σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πηγαίναμε, να προστατεύει τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο από την Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ προτείνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρενόχληση του Νίκου Δένδια από τους Τούρκους

Κύπρος-Γαλλία υπέγραψαν τη SOFA: Γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος και στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε ΚΑΘΕ απειλή

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού χώρου, μιας αντίληψης άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr