Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκουάιντο έτοιμος να καλέσει τον αμερικανικό στρατό «να απελευθερώσει» τη Βενεζουέλα

Ο Γκουάιντο έτοιμος να καλέσει τον αμερικανικό στρατό «να απελευθερώσει» τη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα του, προκειμένου να αναγκαστεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Στη διάρκεια συνέντευξης, που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γκουάιντο άφησε να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ερωτηθείς εάν θα δίσταζε να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ο Γκουάιντο απάντησε:

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, για να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προφανώς προκαλεί μεγάλη πολεμική, αλλά κάνοντας χρήση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασκώντας τα προνόμιά μας, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο» πρόσθεσε.

«Εδώ, στη Βενεζουέλα, κάθε ημέρα που περνάει μετράει σε ανθρώπινες ζωές» επέμεινε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

«Θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε με τρόπο κυρίαρχο, αυτόνομο, ώστε να σταματήσει η αρπαγή» της εξουσίας από τον Νικολάς Μαδούρο.

Η βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την πετρελαιοπαραγωγική χώρα προκαλεί τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα από το 2015, κατά τον ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου αναγνώρισε αμέσως τον Γκουάιντο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, επανέλαβε την Κυριακή ότι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραμένει μια «επιλογή».

Ο Νικολάς Μαδούρο πάντως απέρριψε το ανακοινωθέν της διαμεσολαβήτριας διεθνούς Ομάδας Επαφής, το οποίο ζητούσε τη διεξαγωγή «ελεύθερων προεδρικών εκλογών» στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της χώρας τόνισε παράλληλα ότι το Καράκας, παρά τις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη δημόσια εταιρεία πετρελαίου, θα έχει πάντα διαθέσιμες αγορές για να το εξάγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr