Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες πράκτορες της Κίνας και της Ρωσίας έχουν σε κλοιό τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες στις Βρυξέλλες

Εκατοντάδες πράκτορες της Κίνας και της Ρωσίας έχουν σε κλοιό τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προειδοποίηση για τη δράση εκατοντάδων πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών κατασκοπείας της Ρωσίας και της Κίνας έχει απευθύνει η διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) – European External Action Service (EEAS), όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt στη διαδικτυακή έκδοσή της, επικαλούμενη διπλωμάτες.

Κατά τις πληροφορίες της Welt, τις οποίες αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ΕΥΕΔ υπολογίζει πως στην πρωτεύουσα του Βελγίου δρουν περίπου 200 Ρώσοι πράκτορες και 250 Κινέζοι πράκτορες.

Η Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει τους διπλωμάτες της να αποφεύγουν συγκεκριμένες τοποθεσίες, ιδίως ένα εστιατόριο κι ένα καφέ σε μικρή απόσταση από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις κεντρικές εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πράκτορες εργάζονται με προκάλυψη κυρίως στις πρεσβείες και τις εμπορικές αποστολές των χωρών τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr