Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η διάδοχος της Μέρκελ στο CDU «σφίγγει τα λουριά» στο μεταναστευτικό – Τι είπε

Η διάδοχος της Μέρκελ στο CDU «σφίγγει τα λουριά» στο μεταναστευτικό – Τι είπε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλλαγή πλεύσης στο μεταναστευτικό, υιοθετώντας μία πιο αυστηρή πολιτική από εκείνη της Άγκελα Μέρκελ, επιχειρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) υπό τη νέα ηγέτιδα του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Οι νέες προτάσεις παρουσιάστηκαν κατά το διήμερο συνέδριο του CDU και έχουν στόχο να επιλύσουν ένα από τα πιο διχαστικά προβλήματα στη χώρα, εξαιτίας του οποίου επίσης υπήρξε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά.

«Κάναμε σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι το 2015 (όταν η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της για περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες), δεν θα επαναληφθεί», τόνισε χθες Δευτέρα η Κραμπ-Καρενμπάουερ για να προσθέσει με νόημα ότι στο CDU πήραν το μάθημά τους.

Στις νέες ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι, σύμφωνα με τους «Financial Times», περιλαμβάνεται η απόρριψη αίτησης ασύλου σε όσους παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, η απέλαση μεταναστών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για βιασμό ή άλλου είδους σεξουαλικά αδικήματα, καθώς και να οριστούν πιο «ασφαλείς» χώρες καταγωγής, οι πολίτες των οποίων δεν θα μπορούν αυτομάτως να υποβάλλουν αίτηση ασύλου στη Γερμανία.

Στόχος, σύμφωνα με τον Τομάς Στρομπλ, ανώτατο στέλεχος του CDU, είναι να διασφαλιστεί πλέον ότι όσων το αίτημα ασύλου απορρίπτεται θα αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα.

«Σε ένα κράτος το οποίο βασίζεται στη νομοθεσία, πρέπει να είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε τον νόμο. Και σε αυτό το σημείο, έχουμε πρόβλημα», υπογράμμισε ο Στρομπλ εξηγώντας ότι οι περισσότεροι μετανάστες οι οποίοι έπρεπε να απελαθούν, ουδέποτε τελικά έφυγαν από τη χώρα.

Το μεταναστευτικό και κυρίως η πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015 – με αποτέλεσμα την εισροή μεταναστών και προσφύγων κυρίως από μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής – δηλητηρίασε τους Γερμανούς Συντηρητικούς και έφερε πέρυσι τον συνασπισμό της Άγκελα Μέρκελ στα όρια της κατάρρευσης.

Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του CDU «αποστάτησαν» προς το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο εκπροσωπείται πλέον και στα 16 τοπικά κοινοβούλια και είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Μπούντεσταγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr