Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέι προς βουλευτές: Δείξτε «αυτοσυγκράτηση» – Θα βρούμε λύση στο Brexit

Μέι προς βουλευτές: Δείξτε «αυτοσυγκράτηση» – Θα βρούμε λύση στο Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «κρίσιμο σημείο» θα απευθύνει στους Βρετανούς βουλευτές η Τερέζα Μέι σήμερα Tρίτη.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός απευθύνεται στο κοινοβούλιο μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, εν όψει της μεγάλης συζήτησης την Πέμπτη για την πορεία του Brexit.

Με το βλέμμα στην ανάγκη των αλλαγών επί του backstop, την πολιτική για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, η Μέι θα επιμείνει στην ανάγκη αυτοσυγκράτησης τούτη τη δύσκολη ώρα των διαπραγματεύσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπογραμμίσει την πεποίθησή της ότι είναι δυνατή η επίτευξη μίας συμφωνίας που θα πάρει τελικά το πράσινο φως από το κοινοβούλιο.

«Εξασφαλίζοντας τις αλλαγές που χρειαζόμαστε για το backstop, προστατεύοντας και ενισχύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και ενισχύοντας τον ρόλο του κοινοβουλίου σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία την οποία θα μπορεί να στηρίξει αυτό το Σώμα», θα τονίσει η Μέι.

Η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας – τυπικά στις 29 Μαρτίου – δεν είναι ανοιχτή σε διαπραγμάτευση, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών προσθηκών στη συνοδευτική πολιτική διακήρυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit χαρακτήρισε της συζήτηση που είχε χθες με τον Βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit Στιβ Μπέρκλεϊ «εποικοδομητική».

«Είναι σαφές από τη δική μας πλευρά ότι δεν θα ανοίξουμε ξανά τη συμφωνία αποχώρησης, αλλά θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας τις επόμενες μέρες», σημείωσε ο Μπαρνιέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr