Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Συμμορία εξτρεμιστών» αποκάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ ο Μαδούρο

«Συμμορία εξτρεμιστών» αποκάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ ο Μαδούρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ και στον Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά εξαπέλυσε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας την αμερικανική κυβέρνηση «συμμορία εξτρεμιστών» και αποδίδοντας για μία ακόμη φορά την ευθύνη της κρίσης στη χώρα του στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Μαδούρο κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα, καθώς εκτιμά ότι αποτελεί μία δικαιολογία για την αμερικανική παρέμβαση.

«Υποστηρίζουν τον πόλεμο για να πάρουν τη Βενεζουέλα», τόνισε ο Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται υπό διεθνή πίεση να προκηρύξει νέες, «ελεύθερες» προεδρικές εκλογές, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και τις κατηγορίες για διαφθορά και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ΗΠΑ, οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις και πλήθος χωρών της Λατινικής Αμερικής έχουν αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιντο μεταβατικό πρόεδρο.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Βενεζουέλας βρίσκονταν στο ναδίρ πολύ προτού ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Γκουάιντο.

Στη συνέχεια, το Καράκας διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσιγκτον, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικής δύναμης στη Βενεζουέλα παραμένει «μία επιλογή».

Μιλώντας στο BBC – αν και δεν συνηθίζει να μιλάει σε δυτικά μέσα ενημέρωσης – ο Μαδούρο εξέφρασε την ελπίδα «αυτή η εξτρεμιστική ομάδα στον Λευκό Οίκο να ηττηθεί από την ισχυρή παγκόσμια κοινή γνώμη».

«Είναι ένας πολιτικός πόλεμος, της αμερικανικής αυτοκρατορίας, των συμφερόντων της άκρας δεξιάς που κυβερνά σήμερα, της Κου Κλουξ Κλαν που κυβερνά τον Λευκό Οίκο, να καταλάβει τη Βενεζουέλα», τόνισε ο Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης επιβάλει σειρά οικονομικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, με στόχο να χτυπήσουν την κύρια πηγή εσόδων της χώρας.

Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια, μία κίνηση που οργανώθηκε από την αντιπολίτευσης, ο Μαδούρο επανέλαβε ότι δεν θα περάσει τα σύνορα της χώρας επιμένοντας ότι η Βενεζουέλα «έχει την ικανότητα να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών της και δεν χρειάζεται να ικετεύει κανέναν».

Η Βενεζουέλα ωστόσο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Γκουάιντο υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 300.000 Βενεζουελάνοι «κινδυνεύουν να πεθάνουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr