Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανίδα πρόεδρος του CDU ζήτησε «αποτελεσματικότερη φύλαξη» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Η Γερμανίδα πρόεδρος του CDU ζήτησε «αποτελεσματικότερη φύλαξη» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε η πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, μιλώντας χθες το βράδυ Τετάρτης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Μονάχου, το οποίο διοργανώνεται στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Στο ίδιο Συνέδριο συμμετείχαν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, η υπουργός Εξωτερικών του Λιχτενστάιν Αουρέλια Φρικ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ ανέδειξε την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. ως την σημαντικότερη πρόκληση για την Ευρώπη, η οποία, όπως είπε, πρέπει να ολοκληρώσει το εγχείρημα της Συνθήκης Σένγκεν, με την κατάργηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα.

«Η Σένγκεν πρέπει να λειτουργεί ως υπόσχεση ασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε, τονίζοντας ότι προκειμένου η Ευρώπη να παραμείνει ανοιχτή στο εσωτερικό, πρέπει η ασφάλειά της στο εξωτερικό να είναι απολύτως κατοχυρωμένη.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε, είναι απαραίτητο ένα μητρώο εισόδου και εξόδου από την Ε.Ε. και η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, η αρχηγός του CDU σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι ένας απολογισμός της πολιτικής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, αλλά το ερώτημα εάν η Ε.Ε. μπορεί να διατηρήσει την θέση της και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο διεθνώς.

«Η Ευρώπη στέκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, για άλλη μια φορά», είπε η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους φιλοευρωπαίους «να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη», καθώς μόνο έτσι, όπως είπε, μπορούν να τηρηθούν οι υποσχέσεις για ευημερία και ειρήνη στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr