ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός στρατηγός προειδοποιεί: Είναι νωρίς να μιλάμε για νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους

Αμερικανός στρατηγός προειδοποιεί: Είναι νωρίς να μιλάμε για νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι είναι νωρίς να γίνεται λόγος για «νίκη» επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία εξέφρασε ο στρατηγός που διοικεί τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια ακρόασης στην επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο στρατηγός Ρέιμοντ Τόμας απάντησε: «Θα δίσταζα να χρησιμοποιήσω τη λέξη νίκη αντί της λέξης σκοπός. Σκοπός είναι να μειωθεί η απειλή σε αυτή την περιοχή».

«Είμαστε κοντά στο να περιορίσουμε την απειλή και να διαπιστώσουμε ποιες δυνατότητες πρέπει να διατηρήσουμε στην περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε την επίτευξη του σκοπού», πρόσθεσε ο στρατηγός, αναφερόμενος στην αποτροπή της ανασύνταξης του Ισλαμικού Κράτους.

Ανακοινώνοντας τον Δεκέμβριο την αποχώρηση των περίπου 2.000 αμερικανών στρατιωτικών – στην πλειονότητά τους μελών των ειδικών δυνάμεων – που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ «νίκησαν».

Μετά την αναγγελία του Τραμπ, Αμερικανοί αξιωματούχοι υποβάθμισαν την ανακήρυξη της νίκης επί του Ισλαμικού Κράτους, υπογραμμίζοντας ότι η εξτρεμιστική οργάνωση παραμένει μεγάλη απειλή, παρότι έχασε τον έλεγχο των εδαφών του «χαλιφάτου» της.

Ο στρατηγός Τόμας συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να εκφραστεί με σιγουριά για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τελικά στη Συρία.

«Αυτή είναι μια από τις πιο περίπλοκες προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυνάμεις μας εδώ και αρκετό καιρό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στους Κούρδους μαχητές που υποστηρίχθηκαν από την Ουάσιγκτον και η αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ τους φέρνει σε ευάλωτη θέση έναντι της Τουρκίας ο ίδιος διαβεβαίωσε πως «εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις ώστε να διατηρήσουμε επαφή (μαζί τους) κι ένα ορισμένο επίπεδο υποστήριξης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν αναζωπύρωση της εχθρότητας ΗΠΑ-Ιράν

IDF: Πάνω από 150 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά σε πλήγματα πριν την κατάπαυση του πυρός

«Ποιος είσαι εσύ που θα στερήσεις τα δικαιώματα ενός έθνους;»: Η απάντηση του Ιρανού προέδρου στον Τραμπ

Ο Τραμπ ίσως συνομιλεί με τα λάθος πρόσωπα στο Ιράν

Human Rights Watch: Δίκτυα που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα συγκαλύπτουν τις θηριωδίες του σουδανικού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr