Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κογκρέσο άναψε πράσινο φως σε σχέδιο νόμου για να αποτραπεί νέο «shutdown»

Το Κογκρέσο άναψε πράσινο φως σε σχέδιο νόμου για να αποτραπεί νέο «shutdown»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

To σχέδιο νόμου για την αποτροπή νέας μερικής αναστολής της λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ, του λεγόμενου shutdown, ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το κείμενο καταρτίστηκε από στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών και οι διατάξεις του προβλέπουν χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους και τη διάθεση ενός ποσού για την ασφάλεια των συνόρων.

Ωστόσο το σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει τα κονδύλια ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων που ζητούσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να ανεγερθεί μέρος του τείχους που έχει εξαγγείλει στα σύνορα με το Μεξικό.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε το σχέδιο νόμου, που προβλέπει λειτουργικές δαπάνες ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον για διάφορα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, με 300 ψήφους υπέρ έναντι 128 κατά. Το σχέδιο νόμου είχε ψηφιστεί νωρίτερα από τη Γερουσία.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε πως ο Τραμπ πρόκειται να υπογράψει το νομοσχέδιο, μετατρέποντάς το έτσι σε νόμο, εντός της προθεσμίας (αργότερα σήμερα Παρασκευή), μετά την παρέλευση της οποίας εξαντλούνται τα κεφάλαια για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας και για πολλές ακόμη ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ωστόσο, η αμερικανική προεδρία έκανε παράλληλα σαφές πως ο Τραμπ θα κηρύξει κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που θέλει για το τείχος, κίνηση-προανάκρουσμα νέας σφοδρής σύγκρουσης με το Κογκρέσο.

Δημοκρατικοί πολιτικοί κάνουν λόγο για «παράνομη» ενέργεια, για «κατάχρηση» των προεδρικών προνομίων και προειδοποιούν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον κάθε τέτοιας πρωτοβουλίας από πλευράς του.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος, ότι είμαι ενθουσιασμένος», σχολίασε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στο σχέδιο που καταρτίστηκε από στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών.

Διαμήνυσε ωστόσο ότι «το τείχος θα χτιστεί ό,τι και να γίνει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr