ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά από οκτώ ημέρες διαβουλεύσεων στο Παρίσι, ο Γάλλος πρέσβης επέστρεψε στην Ρώμη. Κατά την συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα του επέδωσε επιστολή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με την οποία τον καλεί να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία.
Ο Ιταλός πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση. Τις περασμένες μέρες οι δυο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία υπογράμμισαν την βασική σημασία της ιταλογαλλικής φιλίας.
Με τις εξελίξεις της Παρασκευής, φαίνεται να έχει ξεπεραστεί η ένταση που είχε δημιουργηθεί την περασμένη εβδομάδα, μετά την συνάντηση του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο με εκπροσώπους των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι.
Σήμερα, παράλληλα, ο Ντι Μάιο τόνισε ότι «το Κίνημά του δεν θα έχει κανενός είδους συνεργασία με όποιον δεν πιστεύει στις αξίες της Δημοκρατίας». Ένας τρόπος για να καταστήσει σαφές ότι δεν θα συμπορευθεί με τα ακραία στοιχεία των κίτρινων γιλέκων.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πάντως, δήλωσε χθες ότι «τα κίτρινα γιλέκα, έστω και με μπερδεμένο και κάποιες φορές λανθασμένο τρόπο, προσπαθούν να εκφράσουν ότι καινούριο κινείται στην γαλλική κοινωνία».























































