ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όχημα έπεσε πάνω σε «Κίτρινα Γιλέκα» στην πόλη Ρουέν – Τραυματίες στην άσφαλτο

Όχημα έπεσε πάνω σε «Κίτρινα Γιλέκα» στην πόλη Ρουέν – Τραυματίες στην άσφαλτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές με τα χαρακτηριστικά «Κίτρινα Γιλέκα» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Ρουέν.

Τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το όχημα βρέθηκε εν μέσω της διαδήλωσης και όταν διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.

Αυτό το Σάββατο συμπληρώθηκαν τρεις μήνες κινητοποιήσεων στη Γαλλία.

Διαδηλώσεις προγραμματίστηκαν τόσο για σήμερα Σάββατο όσο και για αύριο, Κυριακή, σε Παρίσι, Μασσαλία, Μπορντώ, Στρασβούργο και άλλες πόλεις της χώρας.

Συνολικά το Σάββατο διαδήλωσαν περίπου 230.000 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με τις Αρχές.

Οι κινητοποιήσεις στρέφονται πλέον και εναντίον της ακραίας καταστολής από πλευράς κυβέρνησης Μακρόν.

Το θέμα της καταστολής από την Αστυνομία και η χρήση πλαστικών σφαιρών και χειροβομβίδων με υψηλή αναλογία εκρηκτικών, που έχει ως συνέπεια τραυματισμούς διαδηλωτών, φαίνεται ότι απασχολεί πλέον σοβαρά τον ΟΗΕ.

Όπως δημοσιεύει η Deutsche Welle, με ανακοίνωσή τους, εμπειρογνώμονες της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ζητούν από τη Γαλλία να επανεξετάσει τις πολιτικές της σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση και την τήρηση της τάξης με στόχο τη διασφάλιση των ελευθεριών.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το δικαίωμα της διαδήλωσης στη Γαλλία περιορίστηκε με δυσανάλογο τρόπο κατά τις τελευταίες διαμαρτυρίες.

Επίσης, οι ειδικοί του ΟΗΕ καταγγέλλουν τον μεγάλο αριθμό συλλήψεων και υπογραμμίζουν ότι πάνω από 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις επεμβάσεις της Αστυνομίας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των «Κίτρινων Γιλέκων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Γαλλία: Ποιοι εκμεταλλεύονται τη μαθητική εξέγερση για να κάνουν… επανάσταση – Αριστεριστές, ισλαμιστές και πλούσιοι χορηγοί

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία για την ακρίβεια

Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Ισπανία: Μαζικές διαδηλώσεις για το στεγαστικό, μετά την απόρριψη των μέτρων Σάντσεθ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr