Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλίδα Υπ. Άμυνας: «Οι Κούρδοι της Συρίας δεν πρέπει να γίνουν θύματα» της Τουρκίας

Γαλλίδα Υπ. Άμυνας: «Οι Κούρδοι της Συρίας δεν πρέπει να γίνουν θύματα» της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι μαζί με τους συμμάχους τους βρίσκονται στα πρόθυρα της νίκης επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο πεδίο της μάχης, δεν πρέπει να γίνουν νέα «θύματα» της συριακής σύγκρουσης, προειδοποίησε την Κυριακή η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

«Η ανακοίνωση της αμερικανικής αποχώρησης (από τη Συρία) ξαναμοίρασε τα χαρτιά και δημιούργησε νέες καταστάσεις στην περιοχή.

»Ουδείς γνωρίζει ακόμη ποια διευθέτηση θα προκύψει», ανέφερε η Φλοράνς Παρλί σε άρθρο της στην εφημερίδα Le Parisien.

«Το καθήκον μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε οι SDF να γίνουν θύματα» της αποχώρησης των ΗΠΑ, πρόσθεσε αναφερόμενη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια κυρίως κουρδική δημοκρατική συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν επίσης Άραβες και Ασσύριοι δημοκρατικοί, η οποία μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους με την αεροπορική υποστήριξη του υπό αμερικανική διοίκηση Διεθνούς Συνασπισμού.

Οι τζιχαντιστές βρίσκονται υπό πολιορκία σε μια συνοικία έκτασης μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου στο χωριό Μπαγούζ, κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Όμως μετά τη νίκη και την αμερικανική αποχώρηση, οι Κούρδοι θα βρεθούν υπό την άμεση απειλή μιας τουρκικής επέμβασης στη βορειοανατολική Συρία, εκτός αν διαπραγματευθούν με τη Δαμασκό να τεθούν και πάλι υπό το συριακό καθεστώς.

Το Πεντάγωνο ζήτησε από τους συμμάχους του να δημιουργήσουν μια «δύναμη παρατηρητών» στη βορειοανατολική Συρία για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κούρδων συμμάχων, που απειλούνται από την Άγκυρα.

Όμως η πρόταση δεν έγινε δεκτή την Παρασκευή στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

«Η λύση ελλείψει άλλης είναι μια συμφωνία ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και τους Κούρδους.

»Όμως αυτό δεν θα συμβεί οπωσδήποτε, η Δαμασκός θέλει να ανακτήσει την κυριαρχία της.

»Εξ ου και η σημασία των Ρώσων στο παιχνίδι», σχολίασε γαλλική κυβερνητική πηγή, υπογραμμίζοντας πως, για το Παρίσι, «η τύχη της Ροζάβα (σ.σ.: τα ημιαυτόνομα κουρδικά εδάφη στη Συρία) πρέπει να περιληφθεί σε μια πολιτική διευθέτηση» που να περιλάβει την Τουρκία.

Στο άρθρο της, η Γαλλίδα υπουργός προειδοποίησε επίσης εναντίον οποιασδήποτε προσέγγισης με τη Δαμασκό, την ώρα που ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, έχει ανακτήσει τον έλεγχο μεγάλου μέρους της Συρίας έπειτα από οκτώ χρόνια εμφυλίου πολέμου.

«Η πείρα μας διδάσκει τη διπροσωπία του συριακού καθεστώτος· αυτοί που θέλουν να επανασυνδεθούν μαζί του για να προστατευθούν κινδυνεύουν να έχουν την αθέτηση ως ανταμοιβή», εκτίμησε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr