Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Δύσκολο» να πάρουμε πίσω οι Ευρωπαίοι τους τζιχαντιστές μας

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Δύσκολο» να πάρουμε πίσω οι Ευρωπαίοι τους τζιχαντιστές μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αξίωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να «πάρουν πίσω» οι ευρωπαϊκές χώρες περίπου 800 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται στη Συρία θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί», τόνισε χθες Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Όπως εξήγησε ο Μάας στη διάρκεια εκπομπής του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD, ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων Ευρωπαίων τζιχαντιστών θα γίνει εφικτός μόνο «όταν θα μπορέσει να εξασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίων», και «αφού έχουν τεθεί υπό κράτηση» των γερμανικών και των άλλων ευρωπαϊκών αρχών.

Γι’ αυτό, οι αρχές χρειάζονται πληροφορίες και πρέπει να διενεργηθούν ποινικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων δεν μπορεί να προδικαστούν, επισήμανε.

«Όσο συμβαίνει αυτό, πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί» η αξίωση του ενοίκου του Λευκού Οίκου, σημείωσε.

Οι τζιχαντιστές που έχουν γερμανική υπηκοότητα έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στη Γερμανία, συνέχισε ο Μάας, ωστόσο στη Συρία δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί τους.

«Γι’ αυτό θα αποφασίσουμε (σε συνεννόηση) με τους Γάλλους, με τους Βρετανούς, τι θα κάνουμε», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Τραμπ ζήτησε το Σάββατο οι Ευρωπαίοι «να πάρουν πίσω τους 800 και πλέον μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν αιχμαλωτιστεί στη Συρία και να τους προσαγάγουν σε δίκη», απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, ο στρατός των ΗΠΑ θα είναι αναγκασμένος να τους αφήσει ελεύθερους.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν αυτούς τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους καθώς θα διεισδύουν στην Ευρώπη, πράγμα που αναμένεται να κάνουν», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Είναι ώρα οι άλλοι να κάνουν ένα βήμα μπρος και να κάνουν τη δουλειά που είναι πολύ ικανοί να κάνουν», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr