Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου τσακώθηκε με Γαλλίδα βουλευτή για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (βίντεο)

Ο Τσαβούσογλου τσακώθηκε με Γαλλίδα βουλευτή για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά την έναρξη της συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια (νότια Τουρκία), ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ επιτέθηκε κατά της Γαλλίας, κατηγορώντας την ότι «χειραγωγεί την ιστορία» και αποδίδοντάς της την ευθύνη για σφαγές που διαπράχθηκαν στην Αλγερία την εποχή της αποικιοκρατίας και στη Ρουάντα.

Αφορμή για την λεκτική επίθεση στάθηκε η δημοσίευση στην γαλλική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το διάταγμα που ορίζει την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.

Η Σόνια Κριμί πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον Σεντόμ και δήλωσε «σοκαρισμένη» ενώ στη συνέχεια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε κατά της Κριμί και του Μακρόν.

«Σε όρους γενοκτονίας και ιστορίας, η Γαλλία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να δώσει μαθήματα στην Τουρκία, επειδή δεν έχουμε ξεχάσει αυτό που συνέβη στη Ρουάντα και στην Αλγερία», δήλωσε.

«Μπορείτε να συνεχίσετε να βλέπετε τα πράγματα αφ’ υψηλού, όμως εμείς θα συνεχίσουμε να σας βάζουμε στη θέση σας μ’ αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Μετά τη λογομαχία αυτή, η Κριμί και η γαλλική αντιπροσωπεία, που συμμετείχαν στη σύνοδο, αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Όταν ο αλαζονικός @MevlutCavusoglu επιτρέπει στον εαυτό του να σας κάνει μαθήματα περί αλαζονείας και ευγένειας με αλαζονεία και αγένεια!», έγραψε στη συνέχεια στο Twitter η Γαλλίδα βουλευτής, προσθέτοντας στην καταχώρισή της τα hashtags #24avril και #genocidearmenien.

Σύμφωνα με τους Αρμενίους, ενάμισι εκατομμύριο ομοεθνείς τους σκοτώθηκαν με τρόπο συστηματικό από τα στρατεύματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Όμως η Άγκυρα αρνείται τη χρήση του όρου «γενοκτονία» και κάνει λόγο για αμοιβαίες σφαγές με φόντο τον εμφύλιο πόλεμο και τον λιμό που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στα δύο στρατόπεδα.

Δείτε το βίντεο με την επεισοδιακή συνέντευξη:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr