Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Με τον Τραμπ διατηρώ καλή προσωπική σχέση – Οι ΗΠΑ να αλλάξουν τρόπο σκέψης»

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Με τον Τραμπ διατηρώ καλή προσωπική σχέση – Οι ΗΠΑ να αλλάξουν τρόπο σκέψης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αλλάξει στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα κάλεσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι η κατάρρευση των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες αύξησε τους κινδύνους επιστροφής σε προηγούμενες εντάσεις.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, αφού τόνισε, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ότι θα περιμένει «μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους» για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ, σημείωσε ότι δεν αποκλείει νέα συνάντηση με τον Τραμπ, με τον οποίο διατηρεί καλή προσωπική σχέση.

«Αυτό που χρειάζεται είναι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τον σημερινό τρόπο σχεδιασμού τους και να έρθουν σε μας με έναν νέο σχεδιασμό», τόνισε ο Κιμ σε ομιλία του χθες Παρασκευή στην Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση.

«Με αυτό τον τρόπο σκέψης, οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να μας μετακινήσουν ούτε κατά το ελάχιστο και ακόμη αν καθίσουν μαζί μας εκατοντάδες, χιλιάδες φορές δεν θα μπορέσουν να πάρουν επουδενί αυτό που θέλουν», προειδοποίησε ο Κιμ.

Ο Τραμπ και ο Κιμ συναντήθηκαν δύο φορές στο Ανόι τον Φεβρουάριο και στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την άρση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα της εγκατάλειψης των πυρηνικών και των πυραυλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ανοικτός να συναντηθεί ξανά με τον Κιμ, αλλά στην ομιλία του την Παρασκευή ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Ανόι τον ανάγκασε να αμφισβητήσει τη στρατηγική που ασπάστηκε πέρυσι για διεθνή συμμετοχή και οικονομική ανάπτυξη.

«Οι ΗΠΑ τόνισαν πρόσφατα ότι ξανασκέφτονται μια τρίτη σύνοδο κορυφής και υπονοούν εντόνως την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου» συνέχισε ο Κιμ.

«Αλλά εξακολουθούν να αγνοούν τον βασικό τρόπο των νέων σχέσεων της Β. Κορέας-ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης εχθρικών πολιτικών και πιστεύουν εσφαλμένα ότι αν μας πιέσουν στο μέγιστο, μπορούν να μας υποτάξουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr