Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αργεντινή παγώνει τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής

Η Αργεντινή παγώνει τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Μαουρίτσιο Μάκρι, Τρόφιμα,

Τις τιμές σε δεκάδες βασικά είδη διατροφής -όπως ρύζι, ζάχαρη και γάλα- παγώνει η Αργεντινή, σε μια προσπάθεια του Μπουένος Άιρες να «δαμάσει» τον πληθωρισμό και να ανακουφίσει τους καταναλωτές, εν όψει των εθνικών εκλογών προς τα τέλη του έτους.

Η κυβέρνηση του Μαουρίτσιο Μάκρι ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με τους φορείς του κλάδου λιανικής για σταθερές τιμές σε 60 «ουσιώδους σημασίας» προϊόντα και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Μεταξύ των βασικών ειδών περιλαμβάνονται μαγειρικά έλαια, αλεύρι, γιαούρτι, μαρμελάδες, μπισκότα και το περίφημο τσάι Μάτε. Παράλληλα, οι τιμές δημοσίων υπηρεσιών θα παραμείνουν σταθερές για το υπόλοιπο του έτους.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν αφότου οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 4,7% τον Μάρτιο, ενώ σε 12μηνη βάση ο πληθωρισμός «τρέχει» με ρυθμούς σχεδόν 55%, υπονομεύοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών και μειώνοντας τη δημοτικότητα του προέδρου, Μαουρίτσιο Μάκρι.

Η συναλλαγματική κρίση του 2018, με το πέσο να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, είχε εκτοξεύσει τον πληθωρισμό στα ύψη, βυθίζοντας την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής σε ύφεση και οδηγώντας την στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

«Σαρώνει» η ακρίβεια – Κόβουν δαπάνες και «τρώνε» από τα έτοιμα οι καταναλωτές

Κόντρα σούπερ μάρκετ με πολυεθνικούς προμηθευτές για τις τιμές της απληστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr