Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Λευκός Οίκος καταδικάζει το «μεγάλο έγκλημα» της σφαγής των Αρμενίων

O Λευκός Οίκος καταδικάζει το «μεγάλο έγκλημα» της σφαγής των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στον διωγμό και την σφαγή 1.5 εκατομμυρίων Αρμενίων, κατά τη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, περιγράφει στη φετινή ανακοίνωσή ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο για «θηριωδίες» και αποφεύγοντας τον όρο «γενοκτονία» για τη σφαγή των Αρμενίων.

Η ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την καθιερωμένη επέτειο μνήμης για τη «Γενοκτονία των Αρμενίων», χρησιμοποιεί τον αρμενικό όρο «Meds Yeghern» που μεταφράζεται ως το μεγάλο έγκλημα, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία.

«Σήμερα, θυμόμαστε το Meds Yeghern (μεγάλο έγκλημα) και τιμούμε τη μνήμη εκείνων που υπέφεραν σε μια από τις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20ού αιώνα.

»Αρχίζοντας το 1915, 1.5 εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε πορείες θανάτου (στρατόπεδα συγκέντρωσης) κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

»Αυτή την ημέρα μνήμης, ενωνόμαστε ξανά με την αρμενική κοινότητα στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, για να πενθήσουμε τις τόσες πολλές ζωές που χάθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν αναγνωριστεί ως γενοκτονία από συνολικά 30 χώρες, ενώ η Τουρκία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αρνείται ότι οι εν λόγω σφαγές και διωγμοί πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια για να κατηγοριοποιηθούν ως γενοκτονία.

Οι Αμερικανοί πρόεδροι συνηθίζουν εδώ και δεκαετίες να εκδίδουν στις 24 Απριλίου μια ανακοίνωση για την «Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων», χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν τον επίμαχο όρο της γενοκτονίας.

Μέχρι στιγμής ο μοναδικός πρόεδρος που τόλμησε να χρησιμοποιήσει την λέξη ήταν ο Ρόναλντ Ρήγκαν κατά την διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον.

Στην φετινή ανακοίνωση ο πρόεδρος Τραμπ κάνει αναφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχαν οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια αυτής της κρίσης, ενώ αναφέρεται εγκωμιαστικά και στην συμβολή της αρμενικής κοινότητας στα τεκταινόμενα της αμερικανικής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr