Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενΐ απείλησε Εμιράτα και Σαουδική Αραβία για τις εξαγωγές πετρελαίου

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενΐ απείλησε Εμιράτα και Σαουδική Αραβία για τις εξαγωγές πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να εξάγει όσο πετρέλαιο χρειάζεται, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τερματίσουν τις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις που είχαν δώσει σε ορισμένους εισαγωγείς ιρανικού αργού.

«Οι προσπάθειες της Αμερικής να επιβάλει κυρώσεις στην πώληση ιρανικού πετρελαίου δεν θα καταφέρουν τίποτα», φέρεται να δήλωσε ο Χαμενεΐ.

«Μπορούμε να εξάγουμε όσο από το πετρέλαιό μας χρειαζόμαστε και θέλουμε».

Η εχθρότητα της Ουάσιγκτον θα απαντηθεί και ο λαός του Ιράν δεν θα παραμείνει σιωπηλός, δήλωσε ο Χαμενεΐ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ο διοικητής του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν θα κλείσει το στενό του Χορμούζ, βασικό θαλάσσιο δίαυλο για το πετρέλαιο στον Κόλπο, εάν απαγορευθεί η χρήση του από την Τεχεράνη.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν τη Δευτέρα από τους αγοραστές ιρανικού αργού να σταματήσουν τις αγορές έως την 1η Μαΐου διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, τερματίζοντας έξι μήνες εξαιρέσεων που επέτρεψαν στους οκτώ μεγαλύτερους αγοραστές του Ιράν –κυρίως στην Ασία- να συνεχίσουν να εισάγουν περιορισμένες ποσότητες.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι μετά την κίνησή του για το Ιράν εργάζεται με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει «επαρκής τροφοδοσία» στις αγορές πετρελαίου.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν λάθος με το να συνδράμουν στις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, δήλωσε σήμερα σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Εσείς, των οποίων η ύπαρξη είναι στη σκιά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, πώς μπορείτε να πείτε στον Τραμπ ότι, εάν μειώσετε τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν, εμείς θα καλύψουμε το κενό;», δήλωσε ο Ροχανί.

«Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις αυτής της δήλωσης και ότι σημαίνει πως είστε ξεκάθαρα εχθρός του ιρανικού λαού;».

Ο Ροχανί δήλωσε επίσης ότι το Ιράν είναι πρόθυμο να διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ μόνο όταν η Ουάσιγκτον άρει τις πιέσεις και ζητήσει συγγνώμη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το Ιράν ήταν ανέκαθεν ένα κράτος διαπραγμάτευσης και διπλωματίας, δήλωσε.

«Η διαπραγμάτευση είναι δυνατή μόνο εάν αρθούν όλες οι πιέσεις, ζητήσουν συγγνώμη για τις παράνομες ενέργειές τους και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός», φέρεται να δήλωσε ο Ροχανί.

Ο Ιρανός πρόεδρος, που φάνηκε να αναφέρεται στην άρση των αμερικανικών κυρώσεων, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να διαπραγματευθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr