Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 54% των Γάλλων θέλει την Παναγία των Παρισίων να γίνει όπως ήτανε

Το 54% των Γάλλων θέλει την Παναγία των Παρισίων να γίνει όπως ήτανε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από τους μισούς Γάλλους θέλουν να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν πριν από την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Με βάση τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της HuffPost και του CNews, το 54% των Γάλλων θέλουν να μην αλλάξει το παραμικρό στο στολίδι αυτό της γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Ένας στους τέσσερις (25%) στηρίζουν την άποψη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ ενός «εκσυγχρονισμού» του κτιρίου, ενώ το 21% δεν εξέφρασε άποψη.

Η Γαλλία έχει προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανοικοδόμηση του βέλους του καθεδρικού ναού που κατέρρευσε πάνω στο κεντρικό κλίτος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Όμως το χρονικό περιθώριο των πέντε ετών που ανέφερε ο Μακρόν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ναού προκαλεί έντονη αντιπαράθεση στη χώρα.

Οι ειδικοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους για το αν είναι δυνατόν να τηρηθεί αυτή η διορία.

Σε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν σχεδόν 1.000 από αυτούς και δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Le Figaro, καλούν του πρόεδρο να αποφύγει τη «σπουδή» στα έργα αποκατάστασης και να μην παραβεί τους κανόνες περί προστασίας των μνημείων εθνικής κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδέχτηκε την πρόσκληση για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

Στρασβούργο: Χιλιάδες αγρότες στους δρόμους κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά κάτω από 25% η Ν.Δ. – Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια

Γροιλανδία: Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα για να απαντήσει στον Ντόναλντ Τραμπ

Συρία: Ο στρατός τζιχαντιστών της Δαμασκού κατέλαβε την Τάμπκα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr