Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε νοσοκομείο της Ατλάντα οι δύο Αμερικανοί που προσβλήθηκαν από Έμπολα, παρά τις αντιδράσεις

Σε νοσοκομείο της Ατλάντα οι δύο Αμερικανοί που προσβλήθηκαν από Έμπολα, παρά τις αντιδράσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο της Ατλάντα θα μεταφερθούν οι δύο Αμερικανοί εθελοντές ανθρωπιστικής οργάνωσης που προσβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Λιβερία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση μεταφοράς τους στις ΗΠΑ από πολλούς συμπατριώτες τους.

Ο γιατρός Κεντ Μπράντλι (Kent Brantly) και η ιεραπόστολος Νάνσυ Ράιτμπολ (Nancy Writebol), θα μεταφερθούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μόνο έναν ασθενή τη φορά.

Η χριστιανική ανθρωπιστική οργάνωση Samaritan’s Purse ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο ασθενείς θα πετάξει πρώτος προς τις ΗΠΑ.

Η μεταφορά των ασθενών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η μεταφορά τους στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να προβάλει οποιοδήποτε κίνδυνο για τους Αμερικανούς πολίτες.

Οι ασθενείς εργάζονταν στην Λιβερία για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα που το τελευταίο διάστημα μαστίζει χώρες της Δυτικής Αφρικής. Από τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου.

Το ειδικό αεροσκάφος έχει ήδη προσγειωθεί στη Λιβερία, ενώ η κατάσταση των δύο ασθενών κρίθηκε αρκετά σταθερή για τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ. Ο Μπράντλι, 33 ετών και η Ρίτεμπολ, 59 ετών, θα προσγειωθούν στην Ατλάντα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του νοσοκομείου Emory, δήλωσαν αξιωματούχοι του Πεντάγωνου και της ιατρικής κλινικής.

«Διαθέτουμε μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα. Έχουμε άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο γνωρίζει πώς να εισέλθει στο δωμάτιο ενός ασθενούς όπου απαιτείται αυτού του είδους η απομόνωση» δήλωσε ο Μπρους Ρίμπνερ, ειδικός σε λοιμώδης νόσους στο νοσοκομείο Emory.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr