Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Αλαμπάμα απαγορεύει τις εκτρώσεις ακόμα και σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας

H Αλαμπάμα απαγορεύει τις εκτρώσεις ακόμα και σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Γερουσία της Αλαμπάμα -με 25 ψήφους υπέρ και 6 κατά- απαγορεύονται οι αμβλώσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης, με μόνη εξαίρεση την ύπαρξη σοβαρού κινδύνου για την υγεία της μητέρας. Μάλιστα, οι γιατροί που πραγματοποιούν αμβλώσεις κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης έως 99 χρόνια.

Οι Γερουσιαστές απέρριψαν επίσης -με 21 ψήφους υπέρ και 11 κατά- την πρόταση εξαίρεσης για περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξία, με μόλις 4 Ρεπουμπλικάνους να συντάσσονται με τους Δημοκράτες.

Το σχέδιο νόμου οδεύει για υπογραφεί στο γραφείο της κυβερνήτριας Κέι Άιβι, πράγμα που θα σημαίνει πως θα γίνει νόμος της Πολιτείας.

Η Ένωση Προστασίας των Ατομικών Δικαιωμάτων (ACLU) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει την εφαρμογή της νομοθεσίας, που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες.

«Μόλις βιάσατε την πολιτεία της Αλαμπάμα», δήλωσε ο Μπόμπι Σίνγκλετον, Δημοκρατικός, μέλος της Γερουσίας, μετά την απόρριψη από τους γερουσιαστές τροποποίησης που προέβλεπε εξαιρέσεις στον νόμο.

«Λέτε στην κόρη μου: δεν μπορεί να βασίζεσαι στην πολιτεία της Αλαμπάμα οι άνδρες μπορούν να σε βιάσουν και εσύ, αν μείνει έγκυος, θα κάνεις το μωρό», πρόσθεσε, με τη φωνή του να τρέμει.

Η Ένωση Γιατρών για την Αναπαραγωγική Υγεία προειδοποίησε ότι η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην υγεία των γυναικών.

«Οι γιατροί δεν θα επιθυμούν να βοηθήσουν τις ασθενείς που έχουν ανάγκη, ακόμη και όταν η συνέχιση μιας εγκυμοσύνης βλάπτει την υγεία τους ή ακόμη είναι και επικίνδυνη για τη ζωή τους, από φόβο ότι θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη», κατήγγειλε η δρ Γιασίκα Ρόμπινσον.

Ο Εθνικός Οργανισμός για τις Γυναίκες (NOW) κατήγγειλε την απαγόρευση ως αντισυνταγματική.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απόπειρα να συγκεντρώσουν πολιτική στήριξη για υποψήφιους κατά των αμβλώσεων στις επερχόμενες εκλογές και αποτελεί άμεση απειλή για την υγεία, την αυτονομία και την αναζήτηση της ευτυχίας των γυναικών», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr