ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο 86χρονος Έλληνας στην Ίμβρο υπέστη βασανιστήρια πριν πεθάνει

Ο 86χρονος Έλληνας στην Ίμβρο υπέστη βασανιστήρια πριν πεθάνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ρεπορτάζ της για τον φόνο του ηλικιωμένου Έλληνα στην Ίμβρο, Ζαφείρη Πιγνιάρη, 86 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας στην αγροτική του κατοικία, η ελληνόγλωσση εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης «Απογευματινή» γράφει, σύμφωνα με πληροφορίες της, ότι τον άτυχο ηλικιωμένο εντόπισε φιλικό του πρόσωπο που τον επισκέφθηκε.

Βρήκε τον 86χρονο δεμένο χειροπόδαρα και ματωμένο, ενώ οι χώροι του σπιτιού ήταν ακατάστατοι.

Οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν μεγάλη έρευνα στο νησί και κινητοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μεταφερθεί το θύμα για νεκροψία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βασανισμό.

Σύμφωνα με γνωρίζοντες, η οικογένεια του ηλικιωμένου φέρεται να διαθέτει περιουσία, δεν είναι όμως σαφές εάν το θύμα διατηρούσε στο σπίτι του μετρητά ή τιμαλφή.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα τοπικά τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η στρατοχωροφυλακή συνέλαβε ένα άτομο και διερευνώνται τα στοιχεία για ενδεχόμενη εμπλοκή τριών ακόμη υπόπτων.

Ο δήμαρχος Ίμβρου, Ουνάλ Τσετίν, μαζί με συνεργάτες του, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και παράλληλα τον διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και πως δεν θα επιτραπεί αυτό το συμβάν να χαλάσει «την αρχή των Ιμβρίων για ειρηνική συμβίωση».

Αργότερα το βράδυ, μετά από σχετική ενημέρωση από τις Αρχές, ο Μητροπολίτης Ίμβρου Κύριλλος πήγε στον χώρο της δολοφονίας όπου τέλεσε δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του θύματος.

Όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα Habertürk, ο δήμαρχος Ίμβρου μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσα οι δράστες της δολοφονίας που έγινε στο νησί και ότι είναι θλιμμένοι.

Ανέφερε την επίσκεψη τους στον Μητροπολίτη Ίμβρου Κύριλλο, στον οποίον δήλωσαν ότι ως Τοπική Αρχή θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν οι δράστες άμεσα και ότι θα είναι πάντοτε έτοιμοι για βοήθεια.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συλλυπητήρια επίσκεψη των Αρχών.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι στη συνέχεια τον κάλεσε τηλεφωνικά η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, και τον ευχαρίστησε προσωπικά.

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος ευχήθηκε το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός να μην βλάψει τις σχέσεις φιλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αίγιο: Άγριο διπλό φονικό μητέρας και γιού – Εξετάζεται ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της γυναίκας

Τι προτείνει η ΕΛ.Α.Σ. για την ενδοοικογενειακή βία: «Καμία ανοχή στην έμφυλη βία»

Ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρενόχληση του Νίκου Δένδια από τους Τούρκους

Αίγιο: Μητέρα και ο 26χρονος γιος της βρέθηκαν νεκροί σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι τους

Δολοφονία Καλαμάτα: Η αδελφή της 39χρονης αναλαμβάνει τα παιδιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr