Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο 86χρονος Έλληνας στην Ίμβρο υπέστη βασανιστήρια πριν πεθάνει

Ο 86χρονος Έλληνας στην Ίμβρο υπέστη βασανιστήρια πριν πεθάνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ρεπορτάζ της για τον φόνο του ηλικιωμένου Έλληνα στην Ίμβρο, Ζαφείρη Πιγνιάρη, 86 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας στην αγροτική του κατοικία, η ελληνόγλωσση εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης «Απογευματινή» γράφει, σύμφωνα με πληροφορίες της, ότι τον άτυχο ηλικιωμένο εντόπισε φιλικό του πρόσωπο που τον επισκέφθηκε.

Βρήκε τον 86χρονο δεμένο χειροπόδαρα και ματωμένο, ενώ οι χώροι του σπιτιού ήταν ακατάστατοι.

Οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν μεγάλη έρευνα στο νησί και κινητοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μεταφερθεί το θύμα για νεκροψία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βασανισμό.

Σύμφωνα με γνωρίζοντες, η οικογένεια του ηλικιωμένου φέρεται να διαθέτει περιουσία, δεν είναι όμως σαφές εάν το θύμα διατηρούσε στο σπίτι του μετρητά ή τιμαλφή.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα τοπικά τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η στρατοχωροφυλακή συνέλαβε ένα άτομο και διερευνώνται τα στοιχεία για ενδεχόμενη εμπλοκή τριών ακόμη υπόπτων.

Ο δήμαρχος Ίμβρου, Ουνάλ Τσετίν, μαζί με συνεργάτες του, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και παράλληλα τον διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και πως δεν θα επιτραπεί αυτό το συμβάν να χαλάσει «την αρχή των Ιμβρίων για ειρηνική συμβίωση».

Αργότερα το βράδυ, μετά από σχετική ενημέρωση από τις Αρχές, ο Μητροπολίτης Ίμβρου Κύριλλος πήγε στον χώρο της δολοφονίας όπου τέλεσε δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του θύματος.

Όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα Habertürk, ο δήμαρχος Ίμβρου μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσα οι δράστες της δολοφονίας που έγινε στο νησί και ότι είναι θλιμμένοι.

Ανέφερε την επίσκεψη τους στον Μητροπολίτη Ίμβρου Κύριλλο, στον οποίον δήλωσαν ότι ως Τοπική Αρχή θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν οι δράστες άμεσα και ότι θα είναι πάντοτε έτοιμοι για βοήθεια.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συλλυπητήρια επίσκεψη των Αρχών.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι στη συνέχεια τον κάλεσε τηλεφωνικά η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, και τον ευχαρίστησε προσωπικά.

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος ευχήθηκε το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός να μην βλάψει τις σχέσεις φιλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr