Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανυποχώρητο το Ιράν: Δεν διαπραγματευόμαστε με τις ΗΠΑ

Ανυποχώρητο το Ιράν: Δεν διαπραγματευόμαστε με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας διεμήνυσε ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ώρες μετά αφότου ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών μεταξύ των χωρών, αν η Ουάσιγκτον άρει τις κυρώσεις.

«Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι δεν θα διαπραγματευτούμε με την Αμερική, επειδή οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν όφελος και προκαλούν ζημιά», τόνισε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του.

«Δεν θα διαπραγματευτούμε επί των θεμελιωδών αξιών της επανάστασης.

»Δεν θα διαπραγματευτούμε επί των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων», είπε, σε αντίθεση με την πιο θετική στάση που κράτησε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος.

Στη δημόσια τηλεόραση ο Ροχανί ανέφερε νωρίτερα πως:

«Όποτε άρουν τις άδικες κυρώσεις και εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το οποίο οι ίδιοι έφυγαν, η πόρτα δεν είναι κλειστή».

«Όμως ο λαός μας σάς κρίνει από τις πράξεις σας, όχι από τα λόγια σας».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έχει την τελευταία λέξη σε κεντρικές πολιτικές με βάση το διπλό σύστημα εξουσίας της χώρας και είναι ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr