ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Καθολική Εκκλησία, Παναγία των Παρισίων (Νοτρ Νταμ), Παρίσι, Πυρκαγιά, Φωτιά, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,


















































Ιρανική πυρηνική παγίδα: Γιατί οι χερσαίες επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτες
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;
Ακρόπολη: 60χρονος μαχαίρωσε Ελληνοαμερικανούς τουρίστες - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Την Τετάρτη 22/07 θα φτάσει μέχρι 43°C
Τραμπ: Θα πλήξουμε σύντομα το «πυρηνικό οχυρό» της Τεχεράνης στο όρος Πίκαξ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακριβώς δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την οροφή του καθεδρικού ναού, η Παναγία των Παρισίων θα τελέσει το Σάββατο 15 Ιουνίου την πρώτη θεία λειτουργία, ανακοίνωσε η επισκοπή του Παρισιού.
Η λειτουργία που θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Μισέλ Οπετί, θα γίνει σε γειτονικό παρεκκλήσι με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων για προφανείς λόγους ασφαλείας, τόνισε η επισκοπή.
Μόλις 20 άτομα θα είναι παρόντες, συμπεριλαμβανομένων ιερέων του καθεδρικού ναού.
Η λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.
Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η επέτειος του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας του ναού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.
«Η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο εφημέριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, ο Φιλίπ Μαρσέλ.
«Είναι αδύνατον. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό, είναι πολύ περιορισμένος.
»Επιπρόσθετα, όλοι θα φορούν κράνη. Δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι μέσα στον ναό, μόνο ένα τηλεοπτικό δίκτυο», εξήγησε.
Τόνισε, ότι μια άλλη λειτουργία θα γίνει μπροστά από τον ναό και θα είναι ανοιχτή για όλους.























































