Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φτάνουν οι S-400 στην Τουρκία – Σε αναμονή αμερικανικών αντιποίνων και κυρώσεων

Φτάνουν οι S-400 στην Τουρκία – Σε αναμονή αμερικανικών αντιποίνων και κυρώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντός της ημέρας αναμένεται να «πατήσει» σε τουρκικό έδαφος το αντιπυραυλικό σύστημα S-400, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χαμπέρ Τουρκ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ολοκληρώθηκε η φόρτωσή τους και πλέον την Τρίτη αναμένεται να φτάσουν πιθανότατα στην Άγκυρα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα βέβαιο το σημείο εγκατάστασής τους.

Χθες Δευτέρα, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Σταρ σημείωνε πως «η πιθανότητα τοποθέτησης των S-400 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία καθώς και στο Άναμουρ της Μερσίνας κερδίζει έδαφος» και πρόσθετε πως «καθοριστικές θα είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι κίνδυνοι».

Η εφημερίδα γράφει ότι ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι S-400 θα τοποθετούνταν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αυτή την περίοδο κερδίζει έδαφος το σενάριο τοποθέτησής τους στο Γκαζιάντεπ-Σανλιούρφα και το Αναμούρ της Μερσίνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα γίνονται τώρα οι τελευταίες εκτιμήσεις για την περιοχή τοποθέτησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και η περιοχή θα οριστεί ανάλογα με τους κινδύνους.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, διεμήνυε πως η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία προχωρά με βάση την υπάρχουσα συμφωνία.

«Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω» δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε σε ποια φάση βρίσκεται η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στις 6 Ιουλίου οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν συζήτησαν και το θέμα αυτό. «Η παράδοση συζητήθηκε αναμφίβολα.

Η συμφωνία αυτή βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα είχε δηλώσει ότι η προετοιμασία για την αποστολή των ρωσικών S-400 στην Τουρκία συνεχίζεται και αυτή την στιγμή γίνεται η φόρτωση τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ασχολείται με τον σχεδιασμό και την επιλογή της τοποθεσίας που θα εγκατασταθούν οι S-400.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αντιταχθεί στην αγορά των S-400 από την Τουρκία, καθιστώντας σαφές ότι αν η Άγκυρα προχωρήσει στην παραλαβή αυτή, δεν θα μπορέσει να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-35.

Παράλληλα θα σταματήσει η συμπαραγωγή των F-35 και θα ακολουθήσει επιβολή κυρώσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Πούτιν: Η Δύση «δεν είναι στα καλά της» – «Ουδέτερη ζώνη, ο στόχος για το Χάρκοβο»

Ποιές χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιές συνεχίζουν

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος αποκαλύπτει πώς χειραγωγούσε τους στόχους της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr