Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς χρησιμοποίησε ορθόδοξες εκκλησίες ως “ασπίδα” για τις ρουκέτες της

Η Χαμάς χρησιμοποίησε ορθόδοξες εκκλησίες ως “ασπίδα” για τις ρουκέτες της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο περνάνε οι ώρες, τόσο οι ισχυρισμοί των Ισραηλινών ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες στη Γάζα, αλλά και ιερούς χώρους, όπως τζαμιά, εκκλησίες και νεκροταφεία για να εκτοξεύει τις ρουκέτες της, αποδεικνύονται πραγματικοί.

Αφού ο ισραηλινός στρατός τους κατέστρεψε όλα τα υπόγεια τούνελ, οι ισλαμιστές της Χαμάς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ελληνορθόδοξες εκκλησίες ως προκάλυμμα για την εκτόξευση των ρουκετών τους κατά του Ισραήλ.

Όπως λοιπόν, καταγγέλλει ο Ελληνορθόδοξος Επίσκοπος Γάζας Αλέξιος, η Χαμάς πλέον δεν χρησιμοποιεί μόνο τζαμιά, αλλά και εκκλησίες για να εξαπολύσει επιθέσεις και να εκτοξεύσει τις ρουκέτες της προς το Ισραήλ.

Ο Τζορτζ Τόμας του δικτύου CBN συνομίλησε με τον Ελληνορθόδοξο Επίσκοπο Αλέξιο, ο οποίος είναι ο εξέχων Χριστιανός ηγέτης της Λωρίδας της Γάζας, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Η απόφασή του να ανοίξει τις πύλες της εκκλησίας του σε 2.000 μουσουλμάνους, οι οποίοι επιχειρούν να διασωθούν από τις εχθροπραξίες, εξέπληξε πολλούς, αναφέρει ο δημοσιογράφος του χριστιανικού τηλεοπτικού δικτύου.

«Ο Χριστός λέει να αγαπούμε αλλήλους, τους γείτονες και τους εχθρούς μας. Καμία άλλη θρησκεία διδάσκει αυτό, πέραν του χριστιανισμού», δήλωσε στην τηλεοπτική κάμερα ο αρχιεπίσκοπος Αλέξιος.

Αυτό που φαίνεται να τον ανησυχεί, όμως, είναι η περίοδος μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αφότου οι ρουκέτες πάψουν να εκτοξεύονται και όταν η ισραηλινή επιχείρηση ολοκληρωθεί.

«Επικρατεί οργή στον κόσμο. Είναι απαραίτητη η συγχώρεση κι η αγάπη», τόνισε ο Επίσκοπος Αλέξιος.

Επισήμανε, δε, πως δεν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί με τη Χαμάς και το Ισραήλ, αλλά θέλει να υπηρετεί τον λαό. «Είμαστε μαθητές του Ιησού και πρέπει να μοιράζουμε την αγάπη άνευ όρων», πρόσθεσε.

Μάλιστα, συνόδευσε το τηλεοπτικό συνεργείο στο χώρο που στεγάζεται η εκκλησία και παρουσίασε τα σημεία από όπου υποστηρίζει ότι μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν ρουκέτες, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για λόγους ασφαλείας.

Όλα αυτά, ενώ το Τελ Αβίβ επιμένει πως από σχολεία, καταφύγια, τζαμιά και κατοικημένες περιοχές, οι άνδρες της Χαμάς εξαπολύουν επίθεση κατά του Ισραήλ.

Μάλιστα, οι ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα χάρτη με σημεία, εκ των οποίων κατοικημένες περιοχές, από όπου τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης φέρονται να εκτοξεύουν πυρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr