Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για άμεσα επικείμενη απελευθέρωση της Τρίπολης από τους ισλαμιστές μίλησε ο Χαφτάρ

Για άμεσα επικείμενη απελευθέρωση της Τρίπολης από τους ισλαμιστές μίλησε ο Χαφτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άμεσα επικείμενη «νίκη» των δυνάμεών του, που διεξάγουν ευρείας κλίμακας επιχείρηση τους τελευταίους τρεις μήνες για να απελευθερώσουν από τους ισλαμιστές την Τρίπολη της Λιβύης, προεξέφλησε την Τετάρτη ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

«Το λάβαρο της νίκης θα υψωθεί σύντομα στην πρωτεύουσά μας», «το ραντεβού μας με τη νίκη είναι κοντά» για να επιτευχθεί «ο σκοπός για τον οποίο θυσιάστηκαν τόσες ζωές», είπε ο Χαφτάρ στη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαντάθ, το οποίο πρόσκειται στον στρατάρχη.

«Ο εχθρός», συνέχισε, χαρακτηρίζεται από «βαρβαρότητα» και ασκεί «τυραννία» που «δεν έχουν σύγκριση».

Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει απευθυνόμενος στους άνδρες του, «καταφέρατε να τον τσακίσετε και θα μπορέσετε σύντομα να τον εξολοθρεύσετε έπειτα από τόση αναμονή».

Φορώντας λευκή στρατιωτική στολή, ο στρατάρχης Χαφτάρ απευθύνθηκε στις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) για να τις εμψυχώσει να συνεχίσουν την «πορεία τους προς την Τρίπολη» προτρέποντάς τις να μην στοχοθετούν κατοίκους αλλά να είναι «ανελέητες» έναντι όσων παίρνουν τα όπλα για να εμποδίσουν την είσοδο των στρατευμάτων του στην Τρίπολη.

Τη Δευτέρα, παραστρατιωτικοί που ορκίζονται πίστη στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ ισλαμική και φιλότουρκη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που εδρεύει στην Τρίπολη, ανακοίνωσαν ότι απώθησαν μια «μεγάλη επίθεση» των δυνάμεων του Χαφτάρ νότια της πρωτεύουσας, κάνοντας λόγο για πολύνεκρες μάχες.

Από τη δική του πλευρά, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαφτάρ υποστήριξε ότι «προέλασε» στα μέτωπα.

Ο Χαφτάρ, που είναι και Αμερικανός πολίτης, κατηγορείται από τους αντιπάλους του πως έχει σκοπό να επιβάλει στρατιωτική δικτατορία στη Λιβύη.

Είναι ο ισχυρός άνδρας της κοσμικής κυβέρνησης με έδρα τη Βεγγάζη στην Κυρηναϊκή, η οποία ελέγχει ήδη το ανατολικό και μεγάλο μέρος του νότιου τμήματος της χώρας και επιδιώκει πλέον να επεκτείνει την κυριαρχία της στο εναπομείναντα θύλακα υπό ισλαμική διακυβέρνηση στο δυτικό τμήμα της επικράτειας, ιδίως στην Τρίπολη.

Στη μάχη για την πρωτεύουσα της Λιβύης έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.093 άνθρωποι κι έχουν τραυματιστεί άλλοι 5.752, ενώ 100.000 έχουν εκτοπιστεί από την 4η Απριλίου, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο διαθέσιμο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ, ενώ ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) από την Αίγυπτο, τα Εμιράτα και τις ΗΠΑ.

Μία νίκη του Χαφτάρ σημαίνει θετική εξέλιξη για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr