Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωθυπουργός Δανίας: «Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση» – Ο Τραμπ όμως τη θέλει

Πρωθυπουργός Δανίας: «Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση» – Ο Τραμπ όμως τη θέλει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση και η ιδέα να πωληθεί στις ΗΠΑ είναι παράλογη, δήλωσε η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν, έπειτα και από την επιβεβαίωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος από τον κύριο οικονομικό σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να αγορασθεί η μεγαλύτερη νήσος του κόσμου.

«Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση.

»Η Γροιλανδία δεν ανήκει στη Δανία.

»Η Γροιλανδία ανήκει στους Γροιλανδούς.

»Ελπίζω να μην το εννοεί στα σοβαρά», δήλωσε η Φρέντρικσεν στην εφημερίδα «Sermitsiaq» κατά την επίσκεψή της στη Γροιλανδία.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου επιβεβαίωσε την Κυριακή τα δημοσιεύματα του Τύπου πως ο Τραμπ έχει συζητήσει με τους συμβούλους του την προοπτική να αγορασθεί η Γροιλανδία.

«Δεν θέλω να προβλέψω το αποτέλεσμα, απλώς λέω πως ο πρόεδρος, ο οποίος γνωρίζει από κτηματομεσιτικά, θέλει να κοιτάξουμε την αγορά της Γροιλανδίας», τόνισε ο Κούντλοου, μιλώντας στο δίκτυο Fox News.

Η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, υποστήριξε ο Κούντλοου και σημείωσε πως και ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν θέλησε να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τη Γροιλανδία.

«Η Γροιλανδία ανήκει στη Δανία, η Δανία είναι σύμμαχος, η Γροιλανδία είναι ένα στρατηγικό σημείο και έχει και πολλά πολύτιμα μέταλλα», πρόσθεσε ο Κούντλοου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ο Τραμπ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στη Δανία στις αρχές του επόμενου μήνα, έχει εκφράσει επανειλημμένα έντονο ενδιαφέρον για τους πόρους και τη γεωπολιτική σημασία της αυτόνομης δανικής περιοχής.

Όπως έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα, ο Τραμπ έχει συζητήσει πολλές φορές με συμβούλους του στον Λευκό Οίκο το ενδεχόμενο η χώρα του να αγοράσει την περιοχή αυτή της Δανίας, στην οποία ζουν 56.000 κάτοικοι και διατύπωσε την πρόθεσή του να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Κοπεγχάγη με «διάφορους βαθμούς σοβαρότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr