Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία διεκδικεί κειμήλια της Παναγίας Σουμελά

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία διεκδικεί κειμήλια της Παναγίας Σουμελά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδα Milliyet, αναφέρεται ότι το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει να διεκδικήσει κειμήλια της Παναγίας Σουμελά, η οποία παρέμεινε κλειστή από το 1922 μέχρι το 2010.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Milliyet αναφέρεται ότι αρχαιολόγοι έχουν επισκεφτεί μουσεία σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Ιταλία, για να διεκδικήσουν εικόνες και κειμήλια τα οποία βγήκαν στο εξωτερικό μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Ενδιαφέρον έχει η δήλωση του Τούρκου υπουργού Τουρισμού, Νουρί Έρσοϊ, στη Milliyet, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία.

Η Παναγία Σουμελά άνοιξε ξανά τις πόρτες της το 2010 έπειτα από 88 χρόνια, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2015 οι τουρκικές Αρχές αναγκάστηκαν να την κλείσουν και πάλι προβάλλοντας ως αιτία σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και τη διατήρηση του μνημείου.

Τα κειμήλια φυγαδεύτηκαν από την Τουρκία από τους διωκόμενους Έλληνες, που τους κυνηγούσαν οι Τούρκοι να τους σφάξουν και να κάψουν τις χριστιανικές εικόνες.

Δηλαδή, η σημερινή Τουρκία δηλώνει ότι σκοπεύει να διεκδικήσει να της επιστραφούν τα θρησκευτικά κειμήλια που φυγαδεύτηκαν πριν 100 χρόνια για να γλιτώσουν από την καταστροφή που τους επιφύλασσε η κεμαλική Τουρκία.

Πρόκειται για έναν ακόμα εξωφρενικό τακτικισμό του ισλαμικού καθεστώτος, στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ελευθερόθρησκο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

_Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr