ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ουιγούροι, Σιντζιάνγκ,

















































Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ: «Οικοδομήθηκαν ψευδή αφηγήματα... που οδήγησαν στο μίσος κατά του εβραϊκού λαού»
Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
Αυστραλία: Προφυλακιστέοι επτά τζιχαντιστές του ISIS - Σχεδίαζαν νέα σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ
Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σχέδιο νόμου που προβλέπει την επιβολή από την αμερικανική κυβέρνηση αυστηρότερων μέτρων σε βάρος της Κίνας εξαιτίας της καταστολής της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.
Η έγκριση του σχεδίου νόμου -με 407 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά- αναμένεται πως θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στη σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα, αν και το κείμενο απέχει ακόμη αρκετά από το να γίνει νόμος.
Το νομοθέτημα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, να επιστρέψει στη Βουλή για να γίνει η εναρμόνιση των δύο εκδοχών του και κατόπιν να σταλεί στον Λευκό Οίκο όπου ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ θα κληθεί να το επικυρώσει υπογράφοντάς το ή να ασκήσει βέτο.
Ήδη η διπλωματία της Κίνας τόνισε ότι εναντιώνεται αποφασιστικά στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το σχέδιο νόμου.
Το κινεζικό ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του που υπογράφεται από την εκπρόσωπό του Χουά Τσουνγίνγκ, τονίζει ότι η κατάσταση στη στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ είναι εσωτερική υπόθεση της Κίνας, αξιώνει οι ΗΠΑ «να διορθώσουν αυτό το λάθος» και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο το κείμενο αυτό να γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.
Η Κίνα θα αντιδράσει ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η αμερικανική προεδρία δεν έχει ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, τη θέση του δισεκατομμυριούχου Ρεπουμπλικάνου για το ζήτημα.






















































