Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Εκεχειρία και διαπραγματευσεις τέλος – Nεκρές η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού επικεφαλής της Χαμάς

Γάζα: Εκεχειρία και διαπραγματευσεις τέλος – Nεκρές η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού επικεφαλής της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίσθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση ρουκετών που έπληξαν το Ισραήλ φτάνοντας έως το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από το Κάιρο ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Αζάμ αλ Αχμέντ, η αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί αποχωρεί από το Κάιρο.

«Η εκεχειρία είναι νεκρή και το Ισραήλ είναι υπεύθυνο», δήλωσε ο Αζάμ αλ Αχμέντ, στενός σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, υποστηρίζοντας ότι «το Ισραήλ ματαίωσε τις επαφές που θα μπορούσαν να φέρουν την ειρήνη (…) υπήρχε μια ισραηλινή απόφαση να οδηγήσει σε αποτυχία τις συνομιλίες του Καΐρου».
«Η αποτυχία των συνομιλιών στο Κάιρο ήταν απόφαση του Ισραήλ».

Το Ισραήλ είχε αποσύρει τους διαπραγματεύτες του από νωρίς την Τρίτη έπειτα και από την εκτόξευση ρουκετών από την Γάζα και αμέσως ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς που κόστισαν τη ζωή σε ένα κοριτσάκι δύο ετών και τη μητέρα του, που όπως έγινε γνωστό είναι η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντεΐφ .

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου η εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα έκανε αδύνατη τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κάιρο.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ, ενώ πληροφορίες θέλουν να έφτασαν έως και το Τελ Αβίβ.

Ειδικότερα οι σειρήνες που προειδοποιούν για την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ήχησαν στην Ιερουσαλήμ με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι μια ρουκέτα αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα εκτός του αστικού ιστού της πόλης χωρίς να αναφερθούν τυχόν θύματα ή ζημιές.

Η ρουκέτα ήταν η τελευταία από μια σειρά ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι παλαιστίνιοι επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων με την εκτόξευση περισσότερων από 30 ρουκετών μία εκ των οποίων κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η οργάνωση της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις με ρουκέτες, μεταξύ των οποίων και αυτή που εκτοξεύτηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ως υπεύθυνο για τη αναζωπύρωση της βίας στη Γάζα και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές όσο δεν είναι ασφαλείς οι Παλαιστίνιοι.

«Το Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές έως ότου ο παλαιστινιακός λαός ζήσει με ασφάλεια, και είναι το Ισραήλ που έχει ξεκινήσει (την αναζωπύρωση της βίας)» δήλωσε ο Αζάτ αλ Ρίσκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr