Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπριος ευρωβουλευτής σφυροκόπησε την Τουρκία στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου

Κύπριος ευρωβουλευτής σφυροκόπησε την Τουρκία στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, κ. Gordan Grlić Radman, προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ για το παρόν εξάμηνο, παρέθεσε τις προτεραιότητες της προεδρίας του.

Σε παρέμβασή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) έθεσε το ζήτημα της αντιευρωπαϊκής συμπεριφοράς της Τουρκίας και την ανάγκη για επιβολή εμπορικών κυρώσεων, ως τον καλύτερο μοχλό πίεσης έναντι της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της προεδρεύουσας χώρας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι θα επικεντρωθεί σ΄ ένα μόνο θέμα, την Τουρκία, με την προσδοκία να λάβει σαφή ανταπόκριση. Και συνέχισε τονίζοντας:

«Όλοι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κορυφή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταλήγουν σε μια κοινή διαπίστωση.

»Η Τουρκία διαδραματίζει αρνητικό ρόλο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, θα προσέθετα ότι, έχει γίνει έκδηλα αντιευρωπαϊκός.

»Εσωτερικά, στη χώρα επικρατεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων δικαίου.

»Εξωτερικά, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία παρουσιάζεται με άκρως επιθετική συμπεριφορά, ενάντια στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

»Το εμπόριο είναι ο καλύτερος μοχλός πίεσης που έχουμε ως ΕΕ πάνω στην Τουρκία.

»Θα ήθελα να ακούσω τη δική σας αξιολόγηση και σχεδιασμούς, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επιβολή κυρώσεων και στοχευμένων μέτρων κατά συγκεκριμένων εταιρειών και προσώπων που εμπλέκονται παράνομα στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις έκνομες (τουρκικές) κινήσεις κοντά στην Κρήτη και ευρύτερα στο Αιγαίο».

Στην απάντησή του, ο Κροάτης εκπρόσωπος της Προεδρίας συμφώνησε με τις διαπιστώσεις του κ. Μαυρίδη -για την κατάσταση εντός Τουρκίας και για την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο-, αλλά, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ντε φάκτο υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, «παρόλο που δεν πληροί τα κριτήρια», όπως παραδέχτηκε.

Επιπλέον, σημείωσε τον ρόλο της Τουρκίας στη διαχείριση του προσφυγικού, χωρίς να σχολιάσει την εφαρμογή εμπορικών κυρώσεων έναντι της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr