Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπ. Νετανιάχου: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή θα είναι «ιστορικό»

Μπ. Νετανιάχου: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή θα είναι «ιστορικό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι «ιστορικό», διαβεβαίωσε το σαββατόβραδο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος θα μεταβεί εντός της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει αυτή την αμερικανική πρωτοβουλία.

«Ευκαιρίες τέτοιου είδους εμφανίζονται μόνο μια φορά στην ιστορία και εμείς δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε…

»Είμαι γεμάτος ελπίδες ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας ιστορικής στιγμής για το κράτος μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο.

«Σήμερα, έχουμε στον Λευκό Οίκο τον μεγαλύτερο φίλο που είχε ποτέ το Ισραήλ και, επομένως, τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ» πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε την Πέμπτη ότι το ειρηνευτικό σχέδιο, η παρουσίαση του οποίου έχει αναβληθεί πολλές φορές, θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι την Τρίτη.

Ο Μπένι Γκαντς, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ και αντίπαλος του Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, θα πάει επίσης στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα.

Στις συνομιλίες αυτές οι Παλαιστίνιοι, που θεωρούν την κυβέρνηση Τραμπ υπερβολικά φιλοϊσραηλινή, λένε ότι δεν έχουν προσκληθεί.

«Είχα πολλές επαφές και συζητήσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο με τους συμβούλους του προέδρου (Τραμπ), τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και τον φίλο μου, τον πρεσβευτή (των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ) Ντέιβιντ Φρίντμαν…

»Το περιεχόμενο των συνομιλιών μας, όπως και οι λεπτομέρειες του σχεδίου, θα παραμείνουν απόρρητα προς το παρόν» είπε ο Γκαντς.

Τόνισε, πάντως, πως το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Τραμπ «θα σηματοδοτήσει την ιστορία ως ένα σημαντικό ορόσημο που θα επιτρέψει στους διάφορους πρωταγωνιστές στη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν προς τα εμπρός, με μια ιστορική περιφερειακή συμφωνία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr