Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δοκιμασία ο Σι Τζινπίγκ λόγω κοροναϊού – «Θα υπάρξουν συνέπειες»

Σε δοκιμασία ο Σι Τζινπίγκ λόγω κοροναϊού – «Θα υπάρξουν συνέπειες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως μείζον τεστ για το σύστημα διοίκησης της χώρας περιέγραψε την εξάπλωση του κοροναϊού στην ενδοχώρα της Κίνας ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίγκ, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τους αξιωματούχους που αποποιήθηκαν των ευθυνών τους και κωλυσιέργησαν στη διαχείριση της κρίσης.

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνέλευση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κομμουνιστικού κόμματος, ο πρόεδρος Σι εστίασε στην αντίδραση της κυβέρνησης στην εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 17.000 και το Χογκ Κονγκ σχεδιάζει να κλείσει τα σύνορα με την ενδοχώρα της Κίνας.

«Οποιοσδήποτε που αποτύχει να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο και τους κανόνες που υπαγορεύει η πειθαρχία», φέρεται να διεμήνυσε ο πρόεδρος Σι, όπως μεταδίδει η «WSJ», επικαλούμενη το πρακτορείο Xinhua.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο, ο Κινέζος πρόεδρος παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο της επιδημίας στη λειτουργία της κινεζικής οικονομίας.

Στην Κίνα, τα θανατηφόρα περιστατικά έχουν ανέλθει σε 362, υπερβαίνοντας τους 349 θανάτους στη διάρκεια της επιδημίας με τον ιό άτυπης πνευμονίας SARS το 2003.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η θνησιμότητα από τον SARS ήταν πολύ μεγαλύτερη, σχεδόν 800 θάνατοι.

Η εξάπλωση του κοροναϊού συνιστά μεγάλη πίεση και για τον ίδιο τον πρόεδρο Σι, ο οποίος σε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιεσούς, επισήμανε ότι διευθύνει ο ίδιος προσωπικά τους χειρισμούς της χώρας.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δέχονται πυρά, τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας για καθυστερημένη αντίδραση απέναντι στην απειλή του κοροναϊού, ενώ εντείνονται και οι ανησυχίες για εκτροχιααμό της οικονομίας που ήδη λυγίζει υπό το βάρος της σινο-αμερικανικής εμπορικής αντιπαράθεσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr