Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμβουλος του Τραμπ καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλακή

Σύμβουλος του Τραμπ καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επιβλήθηκε στον στενό σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ και επί σειρά ετών σύμμαχό του, Ρότζερ Στόουνψ.

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα στις ΗΠΑ, ο Ρότζερ Στόουν έχει πολλές φορές κατηγορηθεί για τις μεθοδεύσεις και τις ραδιουργίες του, εδώ και 50 χρόνια στην πολιτική ζωή.

Και παρότι ο ίδιος ουδέποτε έχει διστάσει να παραδεχθεί τις δόλιες μεθόδους, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου.

Ο Ρότζερ Στόουν, ένα από τα πλέον ικανά πρόσωπα στη δημιουργία αντιπαραθέσεων -άλλωστε ο ίδιος δεν διστάζει να αυτοαποκαλείται «απατεώνας», όπως καταγράφει και το γνωστό ντοκιμαντέρ του Netflix- κρίθηκε ένοχος για επτά αδικήματα, ανάμεσά τους η παρακώλυση δικαιοσύνης και ο εκφοβισμός μάρτυρα.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που εδώ και χρόνια πιστεύει στον Ντόναλντ Τραμπ. Και είναι ο έκτος κατά σειρά σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου που καταδικάζεται σε ποινική υπόθεση, ως αποτέλεσμα της έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον δεν δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένος να αφήσει ακάλυπτο τον σύμβουλό του, καθώς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να του αποδώσει χάρη.

Από την πλευρά του, ο Στόουν, που είναι και ο νεότερος άνθρωπος που κλήθηκε να καταθέσει στο ένορκο δικαστικό συμβούλιο του Γουότεργκέιτ έχει πει ότι η δίωξη εις βάρος του έχει καθαρά πολιτικά κινητρα.

Εξηγώντας την ποινή, η δικαστής Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον ανέφερε ότι ο Ρότζερ Στόουν ενεπλάκη σε αφόρητη, απειλητική και εκφοβιστική συμπεριφορά έναντί της. Όσοι τον γνωρίζουν, δεν θα τους εξέπληττε μια τέτοια καταγγελία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr