Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ε.Ε. και ΗΠΑ ρίχνουν δισ. στη μάχη κατά του κοροναϊού Covid-19

Ε.Ε. και ΗΠΑ ρίχνουν δισ. στη μάχη κατά του κοροναϊού Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλα κονδύλια για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού ρίχνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση .

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή έκτακτο νομοσχέδιο που προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απάντηση της χώρας στον νέο κοροναϊό.

Τα κεφάλαια θα πάνε στην καταπολέμηση της διάδοσης των λοιμώξεων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στις ΗΠΑ.

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνονται πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων, κιτ ανίχνευσης και ιατρικές θεραπείες, 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη δραστηριοτήτων δημόσιας υγείας στους τομείς της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντιμετώπισης, και 1,25 δισεκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών που έχουν στόχο τον περιορισμό του ιού.

Χρήματα και από την ΕΕ

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε 37,5 εκατ. ευρώ – επιπλέον των 10 εκατ. τον Ιανουάριο – «για κατεπείγουσα έρευνα με σκοπό την ανάπτυξη εμβολίων, τη θεραπεία και τη διάγνωση του COVID-19».

Ήδη επελέγησαν 17 σχέδια με τη συμμετοχή 136 ερευνητικών ομάδων απ’ όλη την ΕΕ και εκτός αυτής, οι οποίες θα αρχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών, διαγνωστικών δοκιμών και ιατρικών συστημάτων με σκοπό την πρόληψη της διασποράς του κοροναϊού.

Τα 17 σχέδια θα έχουν ως αντικείμενο:

Την ανάπτυξη νέων εμβολίων. Η έρευνα θα εστιαστεί στην ανάπτυξη προφυλακτικού εμβολίου και θεραπευτικού εμβολίου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία.

Τις εξετάσεις ταχείας διάγνωσης σε σημεία παροχής υπηρεσιών υγείας, οπότε θα μειωθεί και ο κίνδυνος για περαιτέρω διασπορά της νόσου.

Τις νέες θεραπείες, για τις οποίες θα υιοθετείται διττή προσέγγιση.

Πρώτον, θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη νέων θεραπειών που βρίσκονται σε εξέλιξη (μεταξύ αυτών θεραπευτικά πεπτίδια, μονοκλωνικά αντισώματα και αντιιικά φάρμακα ευρέος φάσματος) και δεύτερον θα πραγματοποιηθεί η διαλογή και η ταυτοποίηση μορίων που μπορεί να είναι δραστικά κατά του ιού, με τη βοήθεια προηγμένων τεχνικών μοντελοποίησης και υπολογιστικών τεχνικών.

Τη βελτίωση της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ετοιμότητάς μας και της απάντησης σε επιδημίες.

Τα σχέδια αυτά θα συμβάλουν στην καλύτερη ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική πρόληψη και έλεγχος της διασποράς της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr