Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ισλαμιστής τουρκικής καταγωγής Σαράτζ κατηγορεί τον Χαφτάρ για «εγκλήματα»

Ο ισλαμιστής τουρκικής καταγωγής Σαράτζ κατηγορεί τον Χαφτάρ για «εγκλήματα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της φιλοτουρκικής ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης στη Λιβύη, ο τουρκικής καταγωγής Φαγιέζ αλ Σαράτζ, δήλωσε, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα La Republica, ότι δεν πρόκειται πλέον να διαπραγματευθεί μια πολιτική λύση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που διοικεί τα στρατεύματα της Βουλής των Αντιπροσώπων, λόγω των «εγκλημάτων» που διέπραξε ο τελευταίος.

«Δεν θέλω πλέον να κάθομαι στο τραπέζι των συνομιλιών με τον Χαφτάρ μετά τις καταστροφές και τα εγκλήματα που διέπραξε απέναντι σε όλους τους Λίβυους», δήλωσε το πιόνι του Ερντογάν, Σαράτζ, η ισλαμική κυβέρνηση του οποίου αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ αν και δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος.

Δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία: η ισλαμική κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη, και μια παράλληλη κυβέρνηση στην ανατολική Λιβύη που υποστηρίζεται από τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ εξαπέλυσε τον Απρίλιο του 2019 επίθεση εναντίον της Τρίπολης η οποία προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό 200.000 άλλων.

Την Τρίτη δεκάδες ρουκέτες έπεσαν στην Τρίπολη, πυρά που αποδίδονται στα στρατεύματα της Βουλής υπό τον στρατάρχη Χάφταρ, που προηγουμένως έχασαν δύο πόλεις στρατηγικής σημασίας στη δυτική Λιβύη, οι οποίες κατελήφθησαν από τζιχαντιστές του Σαράτζ με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Αποδεχθήκαμε μια κατάπαυση του πυρός και μια ανθρωπιστική εκεχειρία.

»Αναμέναμε πως οι κίνδυνοι που συνδέονται με την επιδημία του κορωνοϊού θα έκαναν για μια φορά τον Χαφτάρ έναν άνθρωπο του διαλόγου», συνεχίζει η μαριονέτα του Ερντογάν, Σαράτζ, στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα.

«Όμως εκείνος είδε στην πανδημία μια ευκαιρία να μας επιτεθεί.

»Και δεδομένης της αποτυχίας (της επίθεσης που εξαπέλυσε) στοχεύει με πυρά χωρίς να κάνει διάκριση την Τρίπολη, τις οικιστικές ζώνες, τις πολιτικές εγκαταστάσεις ακόμη και το δημόσιο νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης», είπε ο Σαράτζ.

Η αλήθεια είναι ότι ο στρατάρχης βομβάρδισε το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, στο οποίο έχει εγκατασταθεί τουρκική βάση και τον ναύσταθμο στο λιμάνι της πρωτεύουσας.

«Επιδιώκαμε πάντα να επιλύσουμε τις διαφορές μας μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας, αλλά κάθε συμφωνία παραβιάστηκε αμέσως από τον Χαφτάρ», είπε ο Σαράτζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr