Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: O Covid-19 δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο

Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: O Covid-19 δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν μέσω «πολέμου» ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο για τη «γέννηση» του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νόσος δεν είναι «φτιαγμένος» από άνθρωπο, ωστόσο διεμήνυσαν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο η προέλευση της πανδημίας να εντοπίζεται σε επαφή με μολυσμένα ζώα ή ατύχημα σε κινεζικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η συγκεκριμένη τοποθέτηση εντοπίζεται σε δήλωση του Γραφείου του Διοικητή Εθνικών Πληροφοριών, την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ έχει οξύνει τη ρητορική της κατά της Κίνας, κατηγορώντας την ότι δεν έδρασε εγκαίρως για να σταματήσει η εξάπλωση του φονικού ιού.

Η δήλωση, όπως την μεταδίδει το «Associated Press» αναφέρει:

«Η Κοινότητα Πληροφοριών συμφωνεί επίσης με την ευρεία επιστημονική συναίνεση ότι ο ιός Covid-19 δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος.

»Η Κοινότητα Πληροφοριών θα συνεχίσει να εξετάζει αυστηρά τις καινούργιες πληροφορίες για να προσδιορίσει εάν το ξέσπασμα της πανδημίας ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή αν ήταν το αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στη Βουχάν».

Βέβαιος ότι η Κίνα δεν ενημέρωσε εγκαίρως για το ξέσπασμα του κορωνοϊού τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εμφανίστηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πομπέο κατηγόρησε επίσης την Κίνα πως δεν ενημέρωσε για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο «για ένα μήνα έως ότου βρισκόταν σε κάθε επαρχία εντός Κίνας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr