Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) αρνείται ότι βομβάρδισε στοχεύοντας πρεσβείες στην Τρίπολη

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) αρνείται ότι βομβάρδισε στοχεύοντας πρεσβείες στην Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) «κατηγορηματικά» αρνείται ότι στόχευσε με πυρά πυροβολικού κτίρια διπλωματικών αποστολών στην πρωτεύουσα Τρίπολη, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτή είναι η απάντηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι βομβάρδισε την Πέμπτη την περιοχή του πάρκου Αλ Σατ, όπου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η Κρατική Ραδιοφωνία, το υπουργείο Εξωτερικών, το ξενοδοχείο «Αλ Μαχαρί», η Τουρκική Πρεσβεία και η οικία του Ιταλού πρέσβη.

Όπως τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ αλ Μεσμάρι, το γενικό επιτελείου στρατού έχει σαφείς εντολές, καθώς οι δυνάμεις του LNA προωθούνται προς την Τρίπολη, να προστατεύσουν διπλωματικά κτίρια όπως οι πρεσβείες, διεθνείς οργανισμούς και αποστολές, όπως και τα κτίρια που στεγάζουν ξένες εταιρείες και κρατικά ιδρύματα.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), όπως τόνισε, προστατεύει την πατρίδα και τους φιλοξενούμενούς της από την τρομοκρατία και τις εγκληματικές συμμορίες και διακηρύττει στη διεθνή κοινότητα ότι μάχεται για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος κατηγόρησε τις «συμμορίες τρομοκρατών» ως υπεύθυνες για τις επιθέσεις στις ξένες πρεσβείες και στους διεθνείς οργανισμούς, με στόχο να στρέψουν τη διεθνή κοινή γνώμη ενάντια στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, μάχεται στο πλευρό της εκλεγμένης Βουλής των αντιπροσώπων ενάντια στην ισλαμική κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία αν και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr