ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντε: Ξεπεράσαμε τα δύσκολα – Να βοηθήσουμε να πάρει μπρος η παραγωγική μηχανή

Κόντε: Ξεπεράσαμε τα δύσκολα – Να βοηθήσουμε να πάρει μπρος η παραγωγική μηχανή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη στρατηγική την οποία πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε ομιλία του στην ιταλική Βουλή.

«Με τη βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι άλλαξαν τις συνήθειές τους, ξεπεράσαμε την πιο δύσκολη φάση.

»Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να ξαναπάρει μπρος η οικονομική και παραγωγική μηχανή της χώρας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

»Ο Κόντε ανακοίνωσε ότι από τις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ιολογικά τεστ σε σύνολο 150.000 πολιτών, πάντα σε εθελοντική βάση, με στόχο την επιστημονική έρευνα.

»Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους Ιταλούς να πάνε διακοπές, φέτος, στη χώρα τους «και να ανακαλύψουν τις τόσες κρυφές ομορφιές της».

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη του τουριστικού τομέα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι τη φετινή χρονιά πρόκειται να μειωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Κάλεσε επίσης τις ιταλικές τράπεζες να επιταχύνουν το σύνολο των διαδικασιών για τη χορήγηση δανείων με κρατική εγγύηση στους επιχειρηματίες που υποβάλλουν σχετική αίτηση.

«Το να δοθεί νέα ώθηση στα δημόσια έργα αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνησή μου και έχουν ήδη αρχίσει να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χάφταρ διέλυσε τους «ακτιβιστές» για τη Γάζα – Δέκα συλληφθέντες αγνοούνται

Η παρέλαση Rome Pride αποκλείει εβραϊκές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις που δεν «αποστασιοποιούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα»

Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»

Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές

Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr