Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανός ευρωβουλευτής: Η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει νομιμοποίηση – Ο LNA η πραγματική δύναμη

Ισπανός ευρωβουλευτής: Η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει νομιμοποίηση – Ο LNA η πραγματική δύναμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Χαβιέρ Ναρτ (Javier Nart), μιλώντας σε διάσκεψη με τίτλο «Εξελίξεις στη Λιβυκή Κρίση», που διοργανώθηκε από το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο των Βρυξελλών, δήλωσε ότι η συμμαχία της (ισλαμικής) «Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας» με την Τουρκία δυσφημεί την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση από το να είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του λαού της Λιβύης.

Ο Ναρτ πιστεύει ότι αυτή η συμμαχία βλάπτει τον λιβυκό λαό και άδικα ευνοεί δυναμικές εξουσίας ένοπλων οργανώσεων για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους κρατικά κεφάλαια και εθνικούς πόρους.

Ο Ναρτ ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Λιβύης υποστήριξαν συντριπτικά την ειρήνη και τη σταθερότητα και είδαν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ ως τη μόνη βιώσιμη πρόταση.

Ανέφερε επίσης ότι εκτοπισμένοι Λίβυοι και μετανάστες εγκαταλείπουν σταθερά τις περιοχές που ελέγχονται από την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης λόγω της βίας, σε αντίθεση, όπως υποστήριξε, με την ανατολική Λιβύη όπου οι περιοχές υπό τον έλεγχο της προσωρινής κυβέρνησης με έδρα την Κυρηναϊκή έχουν σχετική σταθερότητα.

Ο Ναρτ αμφισβήτησε τη νομιμότητα της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, τονίζοντας ότι καμία κυβέρνηση στη Λιβύη δεν μπορεί να είναι νόμιμη δίχως την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ.

Υπογράμμισε ότι ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ, ο πρωθυπουργός της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, ελέγχει έναν χαλαρό συνασπισμό πολιτοφυλακών που, μέχρι πρόσφατα, πολεμούσαν μεταξύ τους.

Δήλωσε ότι η αποτυχία των δυτικών χωρών να καταλήξουν σε συμφωνία με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) παρέβλεψε τα πραγματικά γεγονότα επί του πεδίου.

Η πραγματική δύναμη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας έγκειται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), σύμφωνα με τον Ναρτ, ο οποίος επεσήμανε ότι ο LNA ελέγχει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου της χώρας.

Το TRIBUNE λέει: H διεθνώς αναγνωρισμένη αποκαλούμενη «Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ή Ενότητας)» δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης από τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων και αποτελεί ένα μόρφωμα, στο οποίο κυριαρχούν δοτοί φιλότουρκοι ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr